Ali puščate vrata pomivalnega stroja odprta?

Pomivalni stroj je sveti gral vsake kuhinje, saj nam prihrani ogromno časa in energije. Ob pravilni uporabi je njegova uporaba bolj ekološka od ročnega pranja posode, saj predvsem novejši modeli porabijo veliko manj vode in energije.

Obstaja pa nekaj napak, ki jih radi delamo pri uporabi pomivalnega stroja. Ena izmed najpogostejših je ta, da vrata pomivalnega stroja pustimo odprta. Morda želimo, da se posoda v njem čim hitreje osuši ali pa nas moti vonj v njem. V vsakem primeru delamo napako.

Posoda na pultu, pod njo pomivalni stroj

Vrata pomivalnega stroja je namreč dobro zapirati. Če jih odpremo, preden se posoda popolnoma posuši, lahko para v njem poškoduje naš pult. Če živimo s hišnimi ljubljenčki, se lahko hitro znajdejo v njem, kar pa ni najbolj higienično.

Majhni otroci pa lahko pridejo do skodelic in posod ter jih razbijejo, ali še huje, pridejo do pribora in se poškodujejo. Odprta vrata pomivalnega stroja so lahko tudi neprijetna ovira, ob katero se lahko spotaknete. Tako lahko celo sami po nesreči poškodujete stroj.

Tablete za strojno pomivanje posode

Če vas moti vonj v pomivalnem stroju, pri vsakem pranju v dozirno posodico poleg detergenta dodajte še žličko sode bikarbone. Pomembno je tudi, da pomivalni stroj redno čistite, saj se v njem lahko nabere veliko umazanije in bakterij.

V kuhinji velja še nekaj manjših navad, ki vam bodo na dolgi rok prihranile stroške. Ena izmed njih je zagotovo uporaba rezalne deske, saj rezanje brez nje uničuje pult. Druga ključna navada pa je uporaba nape, saj ta posrka vso paro, ki bi drugače lahko poškodovala vaše stene in prispevala k vlagi (ali celo plesni) v vašem stanovanju.

Prejšnji članekMenjava tesnil pri oknih
Naslednji članekAlergiki: ko zračenje postane nočna mora, je to edina rešitev

1 komentar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.