Zunanji zrak je dober vir energije

Zahvaljujoč najsodobnejšim tehnologijam je zunanji zrak postal dober vir energije, kateri nam je na voljo vedno in povsod. S toplotnimi črpalkami zrak/voda MENARD RA ga lahko izkoristimo do zunanje temperature -25°C, pri tem pa znaša povprečno letno grelno število (COP) za Slovenijo 3.5, za Primorsko pa celo 4.

Toplotne črpalke zrak/voda delujejo bivalentno in lahko pokrivajo do 95% potreb po ogrevanju, preostanek pa se pokrije s konvencionalnim obstoječim ogrevanjem (pri adaptacijah starejših objektov) ali pa z električnimi grelci (novogradnje).

 

Toplotne črpalke ZRAK/VODA Menard RA v treh izvedbah:

  • Kompaktna zunanja enota (kompresor in hidravlični modul vgrajena v črpalki).
  • Zunanja enota s kompresorjem in notranja stenska enota s hidravličnim modulom in izmenjevalcem. Povezava med notranjo in zunanjo enoto je plinska – deljena izvedba.
  • Notranja kompresorska enota z izmenjevalcem ter zunanja enota z zračnim izmenjevalcem – deljena izvedba.

 

Regulacija toplotnih črpalk

Kakovostno delovanje in optimalno regulacijo toplotne črpalke, krmiljenje ogrevalnih krogov in sanitarne vode regulira vrhunsko elektronsko krmiljenje, medtem ko se upravljanje toplotne črplake izvaja preko zaslona na dotik (touch screen) prikazovalnika. Prednost zaslona na dotik je dejanski prikaz delovanja funkcij krmiljenja ogrevalnih krogov in toplotne črpalke.

 

Krmilnik nam omogoča vremensko vodeno nastavitev ogrevanja in hlajenja in delovanje v načinu ogrevanja, hlajenja in pasivnega hlajenja. Z njim lahko krmilimo sončne kolektorje za segrevanje sanitarne in ogrevalne vode. Krmilimo lahko poljubno število direktnih ali mešalnih ogrevalnih krogov, pri tem pa se ločeno krmili krog za segrevanje sanitarne vode z antilegionelnim programom, ki je časovno nastavljiv. Možno se je tudi preko interneta povezati na toplotno črpalko in spremljati ter spreminjati regulacijo same toplotne črpalke in ogrevalnih krogov. Morebitne napake o delovanju toplotne črpalke pa nam toplotna črplaka lahko javlja s SMS sporočili.

 

60 % komponent slovenskih proizvajalcev

Toplotne črpalke zrak/voda Menard RA so plod lastnega razvoja in proizvodnje. V njihovih toplotnih črpalkah so vgrajene vrhunske komponente priznanih tujih in domačih dobaviteljev, saj se le z najboljšimi sestavnimi deli lahko doseže najboljšo kvaliteto in najvišje izkoristke. V toplotnih črpalkah Menard RA je vgrajenih več kot 60 % komponent slovenskih proizvajalcev.

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.