EKOloško in varčno – Bohinj Park Hotel!

Gospodarstvo in zasebni sektor sta pogosto povzročitelja škodljivih emisij in onesnaževanja okolja. Bohinj Park Hotel ne podpira takšnega početja, saj velja za enega najbolj ekološko naprednih hotelov.

Bohinj Park Hotel je namreč zgrajen z veliko mero odgovornosti in pozornosti do okolja in je trenutno eden najbolj naprednih in energijsko varčnih hotelov v centralnem evropskem prostoru. Njihov vodovodni sistem velja za enega najbolj učinkovitih in ekološko zavednih.

Bohinj Park Hotel ima lastno geotermalno vrtino, ki je v neposredni bližini hotela in predstavlja toplotni vir, ki služi pripravi tople sanitarne vode in ogrevanju objekta. Geotermalna voda se uporablja tudi za izplakovanje sanitarij – na ta način se izognemo nepotrebni porabi dragocene pitne vode, ki se drugje uporablja za ta namen. Učinkovita je tudi rekuperacija toplote iz odpadne tople vode, iz tušev in umivalnikov. Namesto, da bi topla voda stekala v kanalizacijo, se zbira v hranilniku (rezervoarju). S pomočjo tolotnih čraplk, se odpadna toplota sanitarne vode uporablja za potrebe ogrevanje zdradbe. Pozimi je učinek geotermalne vrtine ravno nasproten. Ko toplotne črpalke odvzamejo vodi toploto in se voda ohladi, se ta ponovno uporabi za izvajanje pohlajevanja v hotelu. Na ta način Bohinj Park Hotel skrbi za smotrno rabno naravnih virov, znižuje potrebo po pitni vodi, ter izvaja ukrepe varčne rabe energije in vode, ki so lahko zgled drugim v tej dejavnosti.

Učinkovito ravnanje z energijskimi viri lahko pripišemo tudi bazenom v vodnem parku Bohinj Park Hotela. Ti imajo namreč lastno kogeneracijo, ki sočasno proizvaja električno in toplotno energijo. Proizvedena električna energija skrbi za poganjanje toplotnih črpalk in za napajanje celotnega hotela ter vodnega parka. Toplota, ki je stranski produkt proizvodnje električne energije, se uporablja za dogrevanje bazenov. S tem hotel prihrani kar do 30% primarne energije. V Bohinj Park Hotelu tako istočasno skrbijo za vaše dobro počutje, kot za naravo in okolje, v katerem živite.    

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.