Fotonapetostni moduli BISOL izvzeti iz protidumpinških ukrepov EU

0

Evropska unija pripravlja na področju uvoza fotonapetostnih modulov, protidumpinški in protisubvencijski ukrep. Ker so vsi fotonapetostni moduli BISOL v celoti proizvedeni v Evropski uniji, za njih ti ukrepi ne bodo veljali.

Celoten proizvodni proces fotonapetostnih modulov BISOL poteka v visokotehnološkem polno avtomatiziranem proizvodnem okolju v Sloveniji. Vsi koraki proizvodnega postopka se izvedejo v proizvodnih prostorih v Preboldu.

Evropsko poreklo modulov BISOL je uradno preverilo in s Certifikatom o evropskem izvoru, potrdilo tudi avstrijsko elektrotehniško združenje OVE (Austrian Electrotechnical Association OVE). Certifikat potrjuje, da so vsi fotonapetostni moduli BISOL, katerih serijske številke se začnejo s številko ena (1), proizvedeni v edinih proizvodnih prostorih skupine BISOL Group v Sloveniji. V skladu z veljavnimi pravnimi določbami za registrirani uvoz (Uredba Komisije (EU) št. 182/2013), se lahko za vse kristalne silicijeve fotonapetostne module in njihove ključne komponente (silicijeve celice in rezine), uvožene v Evropsko unijo iz Kitajske, uvedejo dajatve, ki lahko skupaj znašajo kar 85 % uvozne vrednosti izdelka.

Dajatve se lahko obračunajo retroaktivno, kar pomeni, da bi jih bili dolžni plačati vsi, ki so te izdelke iz Kitajske uvozili po 6. 3. 2013. V primeru, da fotonapetostne module kupite od slovenskega proizvajalca, pa vas retroaktivno plačilo dajatev seveda ne more doleteti.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vpiši ime
Prosim vpiši svoj komentar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.