Fotonapetostni moduli BISOL izvzeti iz protidumpinških ukrepov EU

Evropska unija pripravlja na področju uvoza fotonapetostnih modulov, protidumpinški in protisubvencijski ukrep. Ker so vsi fotonapetostni moduli BISOL v celoti proizvedeni v Evropski uniji, za njih ti ukrepi ne bodo veljali.

Celoten proizvodni proces fotonapetostnih modulov BISOL poteka v visokotehnološkem polno avtomatiziranem proizvodnem okolju v Sloveniji. Vsi koraki proizvodnega postopka se izvedejo v proizvodnih prostorih v Preboldu.

Evropsko poreklo modulov BISOL je uradno preverilo in s Certifikatom o evropskem izvoru, potrdilo tudi avstrijsko elektrotehniško združenje OVE (Austrian Electrotechnical Association OVE). Certifikat potrjuje, da so vsi fotonapetostni moduli BISOL, katerih serijske številke se začnejo s številko ena (1), proizvedeni v edinih proizvodnih prostorih skupine BISOL Group v Sloveniji. V skladu z veljavnimi pravnimi določbami za registrirani uvoz (Uredba Komisije (EU) št. 182/2013), se lahko za vse kristalne silicijeve fotonapetostne module in njihove ključne komponente (silicijeve celice in rezine), uvožene v Evropsko unijo iz Kitajske, uvedejo dajatve, ki lahko skupaj znašajo kar 85 % uvozne vrednosti izdelka.

Dajatve se lahko obračunajo retroaktivno, kar pomeni, da bi jih bili dolžni plačati vsi, ki so te izdelke iz Kitajske uvozili po 6. 3. 2013. V primeru, da fotonapetostne module kupite od slovenskega proizvajalca, pa vas retroaktivno plačilo dajatev seveda ne more doleteti.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.