Varčno ogrevanje prostorov in tople vode

Zagotovo je v teh ekonomsko kriznih časih želja vsakogar cenejše ogrevanje prostorov in tople vode.

Toplotne črpalke na električni pogon so prijazne do okolja, hkrati pa z njihovo uporabo znižamo stroške ogrevanja do 60%. Večji del energije za svoje delovanje toplotna črpalka jemlje iz okolja. Z izrabo obnovljivih virov energije pridobi med 60 do 80% brezplačne energije za svoje delovanje. V poletnih mesecih lahko s toplotno črpalko hladite prostore, ter zmanjšate rabo električne energije na račun zmanjšane uporabe klimatskih naprav.  Poleg ogrevanja in hlajenja prostorov se ogreva tudi voda.

 

Pri električnem grelniku vode (bojlerju) je pomembno, da je dobro izoliran, ter da je pot med njim in pipami čim krajša. S tem se poskrbi, da se voda v ceveh ne ohlaja. Priporočena nastavitev temperature je med 40 do 60 stopinj Celzija. Dodatno lahko nekaj prihranite z vklopom električnega grelnika vode v času cenejše električne energije.

 

Čas cenejše električne energije s pridom izkorišča tudi termoakumulacijska peč,  ki akumulira ceneje proizvedeno toploto.

 

Za ogrevanje lahko uporabite tudi varčne električne radiatorje, ki so kljub povečani porabi električne energije še vedno cenejši, kot uporaba peči na kurilno olje.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.