Unical OSA – ko kotel vstopi v dnevno sobo

Časi, ko smo morali plinske kotle skrivati v kopalnicah ali kuhinjskih omarah, so zdaj mimo. Unical je s serijo kotlov OSA na trg ponudil zelo zmogljive plinske kotle majhnih dimenzij, kjer se tehnologija in oblikovanje dopolnjujeta. Kotel je končno postal oblikovalski predmet, ponos novega domačega okolja.

Unical OSA – kotel s sodobnim dizajnom. Sprednje plošče so iz polimetil metakrilata. Za možnost več barv se obrnite na zastopnika Unical.

Večkrat nagrajeni Unical OSA spreminja standarde, saj ni le dizajnersko dovršen plinski kotel, temveč je tudi proizvod najsodobnejše tehnologije. Kotel, kljub njegovi majhnosti, saj v globino meri le 18 cm, dosega energijski razred A+.

Zaradi svoje minimalistične zasnove in mehkih linij, OSA ne izstopa samo med drugimi modeli kotlov, ampak lahko izstopa tudi v moderni dnevni sobi. Model Unical OSA je serijsko na voljo v različnih barvah v elegantni sijajni in mat črni, beli, zeleni in kot ogledalo. Lahko pa se ga odene tudi v poljubno bravo po željah kupca. Sprednji del kotla Unical je na voljo celo kot črna tabla po kateri lahko pišemo s kredo.

Različni odtenki v katere lahko odenemo kotel ga prilagajajo vsaki situaciji, naj bo to sodoben dom ali bolj klasičen prostor. Kotel OSA pravzaprav izhaja iz prihodnosti, neposredno iz obdobja, v katerem tehnologija odraža osebnost uporabnikov, ki kotel  razstavljajo skupaj s pohištvom.

UNICAL, OSA S SLIM

Daljinski nadzor Ufly

Unicalova aplikacija Ufly se poveže na domače wifi omrežje in tako omogoča daljinsko upravljanje OSA kotla s svojim mobilnim telefonom ali tablico. Aplikacija omogoča oddaljeno nadzorovanje in upravljanje vašega ogrevalnega sistema s pomočjo internetne povezave. Unical Osa je povezana z notranjim in zunanjim temperaturnim senzorjem prek kontrolne plošče Ufly. Ufly kontrolna plošča z zaslonom na dotik se drsno premakne v notranjost naprave in je del standardne opreme.

Vedno povezani

Glavne značilnosti aplikacije Ufly:

  • Dnevno in tedensko programiranje ogrevalnega in sanitarnega sistema.
  • Preverjanje stanje ogrevalnega sistema in sanitarnega sistema kotla in vrsto drugih koristnih informacij v zvezi s sistemoma.
  • Če so nameščeni sprejemniki sončne energije, si lahko ogledate stanje solarnega sistema in ga vklopite ali izklopite.
  • Če pride do težave s sistemom, boste o tem takoj obveščeni s potisnim obvestilom.
Unical OSA – notranjost

Napredna zgorevalna tehnika

Večkrat nagrajeni kotel, ki dosega energijski razred A+, se ponaša s predmešalnim popolnoma elektronskim gorilnikom s stalnim razmerjem zgorevanja. Gorilnik nadzira in spreminja tako dotok plina kot tudi dotok zraka vse do razmerja 1:8. Elektroda v gorilniku skrbi za vžig in tudi za stalno nadziranje kakovosti zgorevanja. Kotel vam v funkciji centralnega ogrevanja omogoča nastavitev tudi zelo nizkih moči ogrevanja z visokim izkoristkom, ki so primerne za prehodna obdobja.

Priprava tople vode

Prenosnik toplote v nerjavnem jeklu preprečuje ustvarjanje vodnega kamna. Vsi modeli imajo glede na njihovo velikost optimizirane kondenzatorje. HWS »Hot Water Speed« tehnologija omogoča prehod med ogrevanjem in pripravo sanitarne tople vode brez ustavljanja.

Delovanje

Krmilni sistem kotla omogoča upravljanje 2 ogrevalnih krogov (visoka/nizka temperatura) in omogoča nastavljanja prioritet. Vgrajena visoko učinkovita vodna črpalka se samodejno prilagaja dejanskim potrebam po ogrevanju. Pri modelih Osa S, s pametnim hidravličnim polnjenjem sistema centralnega ogrevanja, vas lahko opozori v primeru puščanja sistema. Preklop med zemeljskim plinom in utekočinjenim naftnim plinom (UNP) je pri teh kotlih zelo enostaven.

Nekatere nagrade, ki jih je prejel kotel Unical OSA

 

Pridobitev nepovratnih sredstev Eko skalda

S kotlom Unical OSA lahko kandirate na razpisu Eko sklada za subvencijo za plinske kondenzacijske grelnike, ki znaša do 50 %. To velja za območja, kjer je sprejet odlok o zaščiti zraka, zato velja za občine: MO Celje, Hrastnik, MO Kranj, MO Ljubljana, MO Maribor, MO Murska Sobota, MO Novo Mesto, Trbovlje in Zagorje ob Savi.

MKM NOVA d.o.o. je zastopnik priznanih evropskih proizvajalcev ogrevalnih, industrijskih in hladilnih sistemov. Je uradni pogodbeni partner za Unical, Rendamax, Robur, Almeva in FMG. Poleg nakupa opreme vam nudijo tudi pripravo potrebne projektne dokumentacije in kompletno izvedbo del. 

Urednik portala MojPrihranek.si

VIRMKM NOVA D.O.O.
Prejšnji članekSlovenska raziskava: žalostni rezultati analize embalaže najpogostejših dobrin
Naslednji članekTriki, kako se poleti ohladiti

Urednik portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.