Učinkovite okoljevarstvene rešitve Bohinj Park Hotela

Bohinj Park Hotel ima izredno učinkovit vodni sistem, o katerem smo že pisali. Tokrat pa bomo predstavili še nekatere okoljevarstvene rešitve, ki jih ima hotel vgrajene in ki bi morale biti stalnica v sodobnem objektu in gospodarskem okolju.

Za začetek je potrebno izpostaviti odlično, energijsko varčno razsvetljavo. Praktično vso svetlobo v hotelu (poleg seveda naravne svetlobe) zagotavljajo LED svetila. Ta svetila odlikuje varčna raba v primerjavi z navadnimi ali halogenskimi žarnicami, ob praktično enaki osvetlitvi. Bohinj Park Hotel tako, v primerjavi z ostalimi hoteli, potrebuje za razsvetljavo do 40 krat manj električne energije. Če upoštevamo velikost hotelskih objektov, je to vsekakor spoštovanja vreden podatek.

Izpostaviti velja tudi ekološko varčno gradnjo Bohinj Park Hotela. Poleg energotsko varčnega ovoja stavbe ima hotel strešno konstrukcijo izdelano iz naravnih trajnostnih materialov. A dobri materiali nas ne morejo obvarovati pred človeško pozabljivostjo. Tako nekateri gostje vklopijo klimatsko napravo in pustijo odprto okno. Na ta način se nepotrebno porabi ogromno energije. Da bi to preprčili, imajo okna v Bohinj Park Hotelu nameščene senzorje, ki ob odprtosti okna in odsotnosti gosta, po določenem času, izklopijo klimatsko napravo. V hotel je vgrajen inteligenten regulacijski sistem, ki stalno nadzoruje zunanje razmere in skladno s temi uravnava klimatske pogoje v notranjosti objekta. Seveda pa si lahko gosti tudi sami prilagodijo sobno temperaturo.

Omembe vredna so tudi sledeča dejstva: celoten električni sistem v sobi je vezan na kartico – brez slednje, elektirčne naprave v sobi ne delujejo in seveda ne prihaja do nepotrebne rabe električne energije. Hotel ima tudi sistem, ki opozarja goste, da čistih brisač ne oddajajo v pranje. Toaletne školjke so v izvedbi z dvema možnostima izbire izplakovanja (manjše in večje).

Hotel nudi tudi izposojo gorskih in cestnih koles, kar zmanjša onesnaževanje, ki ga povzročajo izpuhi avtomobilov in še številne druge ukrepe, ki Bohinj Park Hotel naredijo enega izmed najbolj ekološko ozaveščenih in energetsko naprednih hotelov v Evropi.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.