Shell povečuje proizvodnjo globokovodnih projektov v Braziliji

Shell in njihovi partnerji pričakujejo večanje proizvodnje zaradi dveh novih globokovodnih projektov v Parque das Conchas in Bijupirá/Salema poljih.

»Obala Brazilije je ključni del naših načrtov širitve globokovodnih projektov, kar je ključni del naše globalne strategije,« je povedal podpredsednik Deep Water, Shell Upstream Americas John Hollowell. »Veselimo se nadaljnjega sodelovanja s svojimi partnerji na obalah Brazilije, s katerimi bomo razvili surovine na varne in odgovorne načine.«

 

Shell in partnerja Petrobras in ONGC so v Parque das Conchas prestopili v tretjo fazo projekta, kar vključuje namestitev podvodne infrastrukture v Massa in Argonauta O-South poljih. Ta polja bosta povezana z Espírito Santo, ki je v središču razvoja Parque das Conchas. Ko bo tretja faza projekta začela obratovati, bo proizvedla do 28.000 naftnih sodov na dan, kar bo povečalo proizvodnjo za 57 %.

 

Od začetka projekta leta 2009 je projekt BC-10 proizvedel že več kot 70 milijonov sodov. Druga faza projekta, ki bo povezala Argonauta O-North polje, se še izvaja in bo zaključena konec letošnjega leta. Takrat bo začela proizvajati 35.000 sodov na dan.

 

Na Bijupirá/Salema polju načrtujejo vrtanje štirih novih naftnih vrelcev. Ti bodo zvišali proizvodnjo na 35.000 sodov na dan v letu 2014, kar je 25 % več kot zdaj.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.