Brezplačna elektrika ob sobotah za Britance

Glavni britanski distributer elektrike British Gas bo naslednje leto uvedel akcijo “Brezplačna elektrika ob sobotah”. Prebivalci Velike Britanije bodo lahko tako vsako soboto uporabljali elektriko popolnoma brezplačno. Na ta način se želi spodbuditi raba električne energije čez vikende in razbremeniti porabo čez teden ob delavnikih.

Britanski distributer elektrike British Gas, ki je v lasti podjetja Centrica, je napovedal izjemno akcijo za vse prebivalce Velike Britanije. Celo naslednje leto bodo lahko ob sobotah uporabljali elektriko povsem brezplačno. Podjetje Centrica je bilo namreč pod stalnimi kritikami glede njihovih velikih zaslužkov, ki so se ustvarjali tudi na račun stalnega zviševanja cen elektrike (v lanskem letu se je elektrika na otoku podražila za 6 odstotkov).

 

Analize električne porabe so pokazale, da je poraba elektrike v Veliki Britaniji, na račun industrije, najvišja čez teden, čez vikend pa poraba drastično upade. Ker je distributerjem elektrike v interesu, da je poraba elektrike konstantna, oziroma nižja čez teden in višja čez vikend, so se odločili za nadvse zanimivo in za prebivalce zelo spodbudno akcijo. Čez celo leto bodo lahko ob sobotah namreč uporabljali električno energijo povsem brezplačno. Tako se bo spodbudilo odjemalce, da bi energijsko potratne naprave, kot so pralni in sušilni stroji, uporabljali ob vikendih.

 

Podobno so začeli razmišljati, da bi storili tudi pri porabi plina. Tudi ta namreč čez vikend drastično upade, medtem ko je čez teden poraba izredno visoka. Vsekakor zelo lepa poteza multikorporacije, ki tokrat za spremembo ne misli le na svoje dobičke, temveč nekaj teh dobičkov tudi vrača ljudem.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.