Poznate hibridne toplotne črpalke?

Hibridna toplotna črpalka

Toplotne črpalke so pravi hit ogrevanja in hlajenja stanovanj. Poznamo več vrst toplotnih črpalk, pred kratkim pa so na trg vstopile tudi hibridne toplotne črpalke UNICAL KON HP, ki so izdelane v proizvodnji tovarne Unical v Italiji. Gre za inovativen izdelek, za katerega lahko pridobite tudi subvencijo EKO sklada. Na ta način si znižate stroške nakupa.

Kako delujejo?

Sistem temelji na kombinaciji plinskega kondenzacijskega grelnika in električne toplotne črpalke zrak/voda, skupaj s 150L hranilnikom vode ter kompletom električne in hidravlične opreme. Vse skupaj je povezano v »omarno enoto« dimenzij (VxŠxG) 220cm x 95cm x 35cm, kar je naravnost izjemno.

Kondenzacijski kotel ima izredno tanek aluminijast izmenjevalnik toplote, medtem ko je vertikalni solarni hranilnik toplote narejen iz jekla. Vgrajen je tudi digitalni regulator in konfigurator sistema. Možno je namestiti tudi daljinsko upravljanje in touch screen, kronotermostat KTsmart, komplet povratek/direktni ogrevalni krog in komplekt za dva ogrev. kroga direktni + mešani krog.

Notranja omarica hibridne toplotne črpalke

Možnost pridobitve subvencije

V podjetju MKM Nova smo se uspeli s hibridnimi toplotnimi črpalkami Unical KON HP uvrstiti na seznam toplotnih črpalk, ki so primerne za nepovratne finančne spodbude EKO sklada. Odločili smo se, da ponujamo le modele, ki so primerni za nepovratne finančne spodbude EKOsklada.

Subvencije so različne glede na področja:

1000 € pri vgradnji hibridne toplotne črpalke in NE zamenjavi stare kurilne naprave,

2500 € pri vgradnji IN zamenjavi stare kurilne naprave v občinah, ki nimajo sprejetega odloka o kakovosti zraka,

3200 € pri vgradnji IN zamenjavi stare kurilne naprave v občinah, ki imajo sprejet odlok o kakovosti zraka.

Kakšna je cena?

Cena Unical KON HP hibridnih toplotnih črpalke se giblje okoli 8000 €. V kolikor bi želeli konkretno ponudbo, vam le-to lahko pošljemo. Odprti smo za vsa vprašanja, diskusijo in seveda predloge izboljšav!

Za informacije, prodajo, montažo in servis kontaktirajte podjetje MKM Nova d.o.o., Celovška 291, 1000 Ljubljana, tel. številka: 01 583 79 40, e-pošta: mkmnova@siol.net.

MKM NOVA d.o.o. zastopa priznane evropske proizvajalce ogrevalnih, industrijskih in hladilnih sistemov. Uradni pogodbeni partner za Unical, Rendamax, Robur, Almeva, FMG. Dejavnost vključuje tudi kompletno izvedbo del s projektno dokumentacijo.

Prejšnji članekZakaj izbrati ilovnate omete?
Naslednji članek10 hitrih nasvetov za izboljšanje doma

MKM NOVA d.o.o. zastopa priznane evropske proizvajalce ogrevalnih, industrijskih in hladilnih sistemov. Uradni pogodbeni partner za Unical, Rendamax, Robur, Almeva, FMG. Dejavnost vključuje tudi kompletno izvedbo del s projektno dokumentacijo.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.