Zakaj izbrati ilovnate omete?

Slika kuhinje z ilovnatim ometom
Foto: Igoton

V zadnjem letu smo veliko časa preživeli v naših domovih in se pri tem vse bolj zavedali, kako pomemben je za naše zdravje. Naš dom mora biti urejen tako, da nam omogoča svež zrak, veliko svetlobe in čim manj bakterij. Na čiščenje doma nikoli ne pozabimo, pri uporabi materialov v sami gradnji pa velikokrat nismo tako pozorni.

Če se odločate za prenovo doma, so najboljša izbira naravni materiali. Taki so tudi naravni ilovnati ometi. Ob tej besedi pogosto pomislimo na nekaj starega in siromašnega. V resnici pa je ilovica zelo zdrava in prijetna. S strojno izdelanimi ometi pa so tudi na pogled zelo moderni in vašemu domu dodajo nekaj posebnega.

Strop z ilovnati ometi
Foto: Igoton

Bogata zgodovina

Ilovica se pri gradnji uporablja že vrsto let. Uporabljali so jo že naši predniki pri gradnjah zidov, za utrditev in zaščito naravnih konstrukcij. Danes se ilovica vrača v gradnjo v bolj izpopolnjeni različici, primerni za moderen način življenja. Ilovica in ilovnati omet dajeta prav posebno moč in sta blagodejni za bivanje in zdravje ljudi.

Okolju prijazna

Ilovica je sestavljena iz povsem naravnih materialov – peska, gline in mulja. Vse te sestavine ugodno vplivajo na zdravje ljudi, še posebej glina, ki nase veže toksine in nevtralizira neprijetne vonjave. Ilovnati ometi Igoton so okolju prijazni, saj imajo nizek ogljični odtis. Ilovica je kot popolnoma naraven material biološko razgradljiva, uporablja se tako pri klasični kot tradicionalni gradnji.

Moški sedi na lestvi in nanaša ilovnati omet
Foto: Igoton

Uravnavanje vlage in toplote

Veliko domov se sooča s prekomerno vlago. Ilovnati ometi Igoton odpravijo to težavo. Relativna vlažnost zraka v stavbi z ilovnatimi ometi je namreč med 50 in 55 %, kar je idealno. Ilovica uravnava vlažnost v prostoru, zato je popolna izbira za vsak dom. Preprečuje razvoj plesni in ugodno vpliva na dihala ter imunski sistem ljudi. Poleg vlage ilovnati ometi uravnavajo tudi toploto.

Uporabni v vsakem domu

Ilovnate omete lahko uporabite na najrazličnejših podlagah, od zidane ali montažne hiše do masivne ali panelne. Uporabni so pri preureditvi podstrešja, kopalnic, fasade, kjerkoli jih potrebujete. Zagotavljajo tudi odlično protihrupno izolacijo, ki bo poskrbela za mirne noči. Poleg ometa se odlično obnesejo tudi tla iz zbite ilovice, ki pomagajo uravnavati vlažnost v kleteh ali drugih bolj vlažnih prostorih.

Prepustite se strokovnjakom

Ilovnati ometi so že pripravljeni za uporabo, treba jih je zgolj zmešati z vodo. Če želite resnično kakovostno izvedbo, delo prepustite strokovnjakom. Pri izvedbi je namreč treba biti zelo natančen, poskrbeti moramo za dobro priprave podlage, ki zagotavlja dober oprijem na celotni površini, sloj moramo enakomerno nanesti in v pravi debelini. Strokovnjaki v podjetju Igoton bodo z veseljem priskočili na pomoč in poskrbeli za vrhunsko opravljeno storitev!

anton.donosa@siol.net | +386 (0)41 604 991 | Spletna stran

Igoton je prvi ter edini specializiran izvajalec ilovnato-glinenih strojnih ometov v Sloveniji.

Prejšnji članekKljučne lastnosti robotskih kosilnic
Naslednji članekPoznate hibridne toplotne črpalke?
anton.donosa@siol.net|+386 (0)41 604 991| Spletna stran

Igoton je prvi ter edini specializiran izvajalec ilovnato-glinenih strojnih ometov v Sloveniji.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.