Kakšne so prednosti talnega gretja z grelnimi preprogami?

Furnished living Room in Luxury Home
Foto: hikesterson iz iStock

Zima se kljub vztrajnemu preganjanju še ne poslavlja in po napornem dnevu v službi ni nič lepšega kot vstopiti v topel dom. Vas moti, da po stanovanju ne morete hoditi v nogavicah, ker so tla tako hladna? Rešitev je v talnem ogrevanju!

Kaj sploh je talno ogrevanje?

Talno ogrevanje je način nizkotemperaturnega ogrevanja, njegova prednost je v optimalni porazdelitvi toplote glede na prostor. Običajno je temperatura pri talnem ogrevanju za stopinjo ali dve nižja kot pri radiatorskem ogrevanju, pri tem pa ohranimo enako raven udobja. Pogoj za dobro delovanje talnega gretja je izolacija tal, ta bo namreč poskrbela za manjšo porabo električne energije in večji izkoristek toplote.

Komfortno talno ogrevanje predstavlja vrhunec udobja in praktičnosti, saj ustvari prijetno topla tla, po katerih je udobno hoditi. Obenem zagotavlja sušilni učinek in se uporablja kot dopolnitev drugih primarnih virov toplote.

Kabel plus termostat plus izolacijske plošče
Foto: on Tersus

Kje lahko namestimo talno ogrevanje?

Električno talno ogrevanje lahko namestimo praktično v vse prostore. V prostorih s keramiko se najbolj obnesejo grelne preproge, v prostorih z lesenimi ali PVC talnimi oblogami pa grelne folije. Vsi sistemi pridejo s termostati, ki so opremljeni z napredno fuzzy tehnologijo za natančno uravnavanje sobne temperature in varčevanje z energijo.

Grelne preproge so zasnovane na osnovi samolepilne mreže. Po celi površini ima nanešeno lepilo in grelni kabel, ki je pritrjen na nosilno mrežo. Kabel je robustne zasnove, zato ga je pri vgradnji praktično nemogoče uničiti. Tovarniško imajo vsi grelni kabli narejen stresni test na visoko prenapetost.

Roka drži škarje nad preprogo talnega ogrevanja
Foto: on Tersus d. o. o.

Namestitev grelne preproge

Namestitev grelne preproge je hitra in enostavna, saj kablov ni potrebno pritrjevati in meriti razdalje med njimi. Mrežo je možno enostavno razrezati na potrebne dimenzije, kar zagotavlja preprosto namestitev. Vgradnjo lahko opravi vsakdo z nekaj tehničnega znanja, medtem ko mora priklop na električno napajanje in povezavo termostata obvezno izvesti za to usposovljen električar.

Digitalni nadzor za največjo stopnjo udobnosti

Thermostati EB-Therm omogočajno digitalno upravljanje talnega ogrevanje. Vsi Ebeco termostati so mikroprocersko kontrolirani, omogočajo bolj konstantno temperaturo in nižjo porabo energije. Glede na visoke cene energentov je ta možnost več kot dobrodošla v teh negotovih časih!

Preproga talnega ogrevanja od blizu
Foto: on Tersus d. o. o.

Zaupajte strokovnjakom

Pri izbiri in namestitvi talnega ogrevanja delo prepustite strokovnjakom, saj boste samo tako dosegli kvalitetno opravljeno delo. Izkušeni sodelavci podjetja Tersus d. o. o. vam bodo pomagali pri montaži Thermoflexa in poskrbeli, da bo vaš dom prijetno topel tudi v najhladnejših dneh.

tersus@siol.net | 080 11 05 | Spletna stran
Električno ogrevanje, klimatske naprave, toplotne črpalke in prezračevalni sistemi.
Prejšnji članekRazlične vrste pametnih svetil, ki prihranijo energijo
Naslednji članekKako izbrati pravo velikost otroške postelje in ležišča: Nasveti za udoben in varen spanec otroka
tersus@siol.net | 080 11 05 | Spletna stran
Električno ogrevanje, klimatske naprave, toplotne črpalke in prezračevalni sistemi.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.