Kako prihraniti denar z ogrevanjem na IR panele?

ir paneli prihranki
Z IR paneli lahko prihranite denar!

Sistemi za ogrevanje z infrardečimi oz. IR paneli niso novost, a še vedno stabilno pridobivajo na popularnosti med ogrevalnimi sistemi. Razlog? IR paneli so energetsko učinkoviti, IR ogrevanje pa stroškovno ugodna rešitev za ogrevanje prostorov.

V primerjavi s tradicionalnimi ogrevalnimi sistemi imajo številne prednosti, vključno z nižjimi obratovalnimi stroški in večjim udobjem bivanja. V tem prispevku bomo pogledali, kako lahko z IR paneli prihranite denar, in sicer tako, da bomo raziskali različne načine, s katerimi lahko zmanjša stroške energije.

Nižji obratovalni stroški

Ogrevanje doma z IR paneli je veliko bolj ekonomična možnost kot uporaba plinskih ali električnih sistemov centralnega ogrevanja. IR panele sicer resda poganja elektrika, a porabijo v  primerjavi z drugimi načini ogrevanja le delček energije, ki se sicer porabi za ogrevanje prostora. Ali drugače, z IR paneli lahko vsako leto prihranite do 30 % stroškov za energijo! Več o izračunu prihranka tukaj. Poleg tega imajo paneli izjemno nizke obratovalne stroške in ne potrebujejo vzdrževanja ali servisiranja kot nekatere druge vrste grelnikov.

Večje udobje

Pri uporabi ogrevalnega sistema z infrardečimi paneli ne boste samo prihranili denarja, ampak boste tudi izboljšali raven udobja doma! Infrardeči paneli namreč zagotavljajo prijetno toploto brez gibanja vročega zraka ali občutka prepiha, zato vam ni treba več skrbeti zaradi neprijetnih temperaturnih nihanj ali hladnih mest v vašem domu! Ker paneli ne povzročajo hrupa, je zagotovljeno tudi mirno vzdušje v vašem domu.

Daljša življenjska doba

V nasprotju z drugimi vrstami grelnikov, ki jih je treba zaradi obrabe pogosto zamenjati, imajo IR paneli neverjetno dolgo življenjsko dobo tudi do 15 let! To pomeni, da boste tudi po upoštevanju začetnih stroškov namestitve, zaradi vzdržljivosti sistema dolgoročno še vedno prihranili denar. Poleg tega je zamenjava delov, ki se sčasoma pokvarijo, enostavna in poceni!

Okolju prijazna tehnologija

Gre za zelo učinkovito tehnologije, ki zmanjšujejo našo odvisnost od fosilnih goriv in prispeva k znatnemu zmanjšanju emisij ogljika, za kar bi si morali prizadevati vsi, če želimo čistejšo prihodnost zase in za prihodnje generacije. Poleg tega so številni modeli opremljeni s pametnimi funkcijami, kot so senzorji gibanja ali časovniki, ki pomagajo še bolj varčevati z energijo, saj se vklopijo le, ko je to potrebno – kot nalašč za tiste, ki želijo prispevati svoj delež k materi naravi in hkrati zmanjšati račune za elektriko!

logo omisli.si

Lokalni ponudniki, ki jim zaupamo.

Prejšnji članekNikoli ne sušite oblačil na tem mestu – povzroča plesen, udarilo vas bo po žepu
Naslednji članekKitajska luksuzna znamka Zeekr prihaja v Evropo še letos!
logo omisli.si

Lokalni ponudniki, ki jim zaupamo.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.