Kitajska luksuzna znamka Zeekr prihaja v Evropo še letos!

Zeekr prihaja v Evropo
Zeekr prihaja v Evropo Foto: on zgh

Zdi se, da je vsak novi električni avto konkurenca Teslinemu modelu 3. In če je tako, je točno tako tudi pri sveži znamki, ki je napovedala svoj novi model in širitev na evropski trg. Govorimo o kitajskem luksuznemu Zeekru, ki se je proslavil z modelom 001. Zdaj bo kitajska znamka predstavila limuzino oziroma saloon električno vozilo. Kdaj bo Zeekr prišel v Evropo in s čim?

Zeekr prihaja na evropski trg še letos

Podjetje, ki ga ima v lasti Geely, bo na evropski trg poslalo še en model, ki jih bo potisnil bližje njihovemu cilju. Znamka želi namreč vsakih šest mesecev izdati nov model in tako doseči 650 tisoč prodanih primerkov na leto do 2025. An Conghui, generalni direktor, je tako pojasnil načrte znamke in razkril nekaj skrivnosti.

Širitev v Evropi do konca leta 2023 in v Združenih državah Amerike do 2024 bo pomagalo prepoznavnosti znamke. »Zekr je na Kitajskem poznana znamka, a želimo poseči po mednarodnih trgih, kar je naš glavni cilj,« je povedal Conghui.

Zeekr 001 prihaja v Evropo
Zeekr 001 prihaja v Evropo Foto: on zgh

V preteklem letu so na Kitajskem prodali 71,941 primerkov Zeekr 001. »Do leta 2025 bomo imeli osem modelov, s katerimi bomo dosegli letni cilj 650 tisoč prodanih primerkov. Verjamemo, da je ta cilj dosegljiv,« je dodal.

Na Kitajskem se ta trenutek prodajata Zeekr 001 in 009 MPV, v zaključku leta pa se bo začela tudi prodaja modela Zeekr X, ki bo kompaktni terenec. Kaj pa prihajajoči model?

Zeekr napoveduje tudi konkurenco Tesli

Zeekr CS1E, kot se glasi njegovo skrivno ime, naj bi bil daljši od modela X in postal jasen rival Teslinemu Modelu 3. Veliko znanega o prihajajočem modelu še ni, vsekakor pa je jasno, da bo peterica predstavljala šopek cvetic, ko govorimo o širjenju kitajske znamke na mednarodne trge.

Zeekr ima na Švedskem približno tisoč zaposlenih v inženirstvu in dizajnu. Prevzeli so Geelyjevo delovanje CEVT, ki je med drugim izdelalo tudi CMA platformo, ki jo uporablja Volvo XC40.

 

Prejšnji članekKako prihraniti denar z ogrevanjem na IR panele?
Naslednji članekVozički, ki vam olajšajo delo

1 komentar

  1. El. polnjenje na polnilnicah je že danes dražje od bencina. In tudi cenovno so za navadnega smrtnika nedosegljiva. In kaj bomo sedaj… O temu se raje razpišite in pošiljajte vprašanja politikom kako najprej. Ne pa enostavno prepoved prodaje…

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.