Izberite radiatorsko in talno ogrevanje s toplotno črpalko! 

Moderna hiša z garažo, v kateri je toplotna črpalka

Toplotne črpalke v zadnjih letih kraljujejo v novogradnjah in pri obnovah starejših stavb. Zaradi svoje učinkovitosti, enostavnega vzdrževanja in okolju prijaznega delovanja so prva izbira za mnoge. Predstavljajo sicer malce večji finančni vložek, ki pa ga lahko znižamo s subvencijami Eko sklada, ki nudijo nepovratna finančna sredstva. Na trgu je kar nekaj toplotnih črpalk, zato se je včasih težko odločiti za eno. 

Daikin je vodilni proizvajalec toplotnih črpalk v Evropi in že več let prodaja toplotne črpalke s plinom R32. Začeli so z modelom Altherma 3 LT, ki je v zadnjem času najbolj prodajana toplotna črpalka v Evropi. Že od leta 2004 kraljuje na vrhu lestvice in verjetno bo tako ostalo tudi v prihodnosti. Altherma LT, ki je zdaj znana kot tretji model z imenom Altherma 3 LT, ponuja več tehničnih izboljšav in je kljub letniku 2018 tehnološko v prednosti pred konkurenco. 

Toplotna črpalka

Kakšne so prednosti te toplotne črpalke? 

Posebnost toplotne črpalke Altherma 3 LT je vgrajena tehnologija enega kompresorja, poleg tega brez električnega grelnika dosega kar 62 stopinj Celzija. Zato se uvršča v najvišji energijski razred A+++. Če želite toplotno črpalko namestiti v neizolirano hišo, potem je najboljša izbira Altherma 3 H HT, ki dosega celo 70 stopinjsko radiatorsko vodo pri zunanji temperaturi – 15 stopinj Celzija. 

Bolj prijazno do okolja 

Pri Daikinu so si pri razvoju najnovejše toplotne črpalke zadali cilj biti kar se da prijazen do okolja. To jim je tudi uspelo, saj nov kompresor prispeva do kar 4-krat manjšemu vplivu na okolje. Vse nove Altherme imajo vgrajen tudi magnetni filter, serijsko pa je na voljo upravljanje preko pametnega telefona 

Možnost nepovratnih sredstev 

Pri nakupu Altherme 3 lahko pridobite nepovratna finančna sredstva v višini od 1.000 do 3.000 evrov. Za toplotne črpalke voda/voda pa je na voljo subvencija v višini do 5.000 evrov. Na ta način boste privarčevali pri stroških namestitve toplotne črpalke, na dolgi rok pa vam bo ta investicija tako ali tako privarčevala denar. 

Kontaktirajte strokovnjake 

Za nakup in montažo toplotnih črpalk Daikin se obrnite na strokovnjake v podjetju E2E. Podjetje sodeluje z več kot 200 monterji po celotni Sloveniji, tako da ni važno, kje živite. Pokličete jih lahko na telefonsko številko 02 620 98 05 in se pozanimate o montaži lastne toplotne črpalke 

info@e2e.si | 02 620 98 05 | Spletna stran

E2E d.o.o. vaš strokovni partner za klimatske naprave, toplotne črpalke za ogrevanje in prezračevanje. E2E je uvoznik in distributer za DAIKIN, ROTEX, BLAUBERG in SPIROTECH.

Prejšnji članekVse umetne snovi med seboj niso enake
Naslednji članekSkupina Actual I.T. kot prva prepoznala pomembnost projekta Adijo plastenka, živjo steklenka
info@e2e.si | 02 620 98 05 | Spletna stran

E2E d.o.o. vaš strokovni partner za klimatske naprave, toplotne črpalke za ogrevanje in prezračevanje. E2E je uvoznik in distributer za DAIKIN, ROTEX, BLAUBERG in SPIROTECH.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.