Skupina Actual I.T. kot prva prepoznala pomembnost projekta Adijo plastenka, živjo steklenka

adijoplastenka.si

Skupina Actual je prvo podjetje, ki se je pridružilo projektu »Adijo plastenka, živjo steklenka« in zakupilo prvih 600 steklenk za vodo. Cilj gibanja Adijoplastenka.si je trajno zmanjšanje in opustitev uporabe plastenk za vodo in drugih pijač ter njihova zamenjava z alternativnimi rešitvami. Skupina želi s svojim dejanjem k sodelovanju privabiti čim več drugih podjetij, med svojimi zaposlenimi pa aktivno promovirati zdravje na delovnem mestu.

Kljub temu, da imamo v Sloveniji eno najbolj kakovostnih vod iz vodovodnega omrežja, smo po število prebivalcev eden največjih onesnaževalcev s plastenkami na svetu, saj letno odvržemo kar 130 milijonov kosov, kar je približno 350 tisoč vsak dan. »Le skupaj nam bo uspelo z gibanjem Adijoplastenka.si doseči cilj, to je v petih letih postati prva država na svetu brez uporabe plastenk za vodo in drugih pijač«, je povedal Guverner Rotary Distrikta 1912 Iztok Seljak.

Gibanje so kot prvi podprli člani Rotary klubov in ga razširili v svojih poslovnih okoljih in podjetjih. Prvo podjetje, ki je prepoznalo sporočilnost projekta in aktivno pristopilo h gibanju z velikim naročilom steklenk Adijoplastenka.si, je bila Skupina Actual, ki združuje podjetja Actual I.T., Unistar PRO, Itelis in PRO.Astec.

»Vodstvo in zaposleni v skupini prepoznavamo kolektivno moč družbene odgovornosti na področju aktualnih okoljskih izzivov in izzivov, s katerimi se vsakodnevno soočajo najranljivejše socialne skupine. Zato smo pristopili k projektu Adijoplastenka.si, ki združuje podporo slovenski industriji, pomaga naravi, da se ne zaduši v mikroplastiki ter zbira in usmerja finančna sredstva pomoči potrebnim«, je povedal glavni izvršni direktor Skupine Actual I.T. Pavle Jazbec.

»Vabimo vse enako misleče, da se pridružite gibanju Adijoplastenka.si in prispevate svoj delež k ciljem projekta tako, da kupite Rotarijsko steklenko ter z nakupom svoje steklenke drugo podarite vrtcem, šolam in domovom za starejše občane«, dodaja Seljak.

Na svetu se vsak dan proizvede več kot milijon ton plastike, reciklira pa se je le 13 odstotkov. Vsa ostala odpadna plastika konča v naravi in pogosto potuje v reke in oceane, kjer jo morske živali in ptice prepogosto zamenjajo za hrano. Plastika je škodljiva tudi za naše zdravje, saj s pitjem iz plastenk v svoje organizme vnašamo škodljive kancerogene mikroplastične delce.

info@ecetera.si | 01 600 10 10 | Spletna stran

Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? Lahko vam pomagamo pri načrtovanju in izvedbi učinkovitih marketinških in pr projektih.

Prejšnji članekIzberite radiatorsko in talno ogrevanje s toplotno črpalko! 
Naslednji članekKako se lotiti raziskave trga čistilnih naprav?
Ecetera logo

Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? Lahko vam pomagamo pri načrtovanju in izvedbi učinkovitih marketinških in pr projektih.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.