Vse umetne snovi med seboj niso enake

geberit naslovna

Uporaba recikliranega granulata umetne snovi

Prijaznost do okolja, trajnost in ohranjanje virov tvorijo kakovost izdelkov Geberit. To načelo velja tudi za uporabo umetnih snovi. Podjetje Geberit vedno pogosteje uporablja tudi granulate iz reciklirane umetne snovi, saj ta to možnost dopušča.

Po optimizaciji splakovalni ventil tipa 240 sestoji iz 50 % recikliranega materiala. Podjetje Geberit iz umetnih snovi izdeluje visokokakovostne izdelke, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo. Podjetje material uporablja čim bolj učinkovito in z viri ravna varčno. Umetna snov ponuja številne prednosti na področju trajnosti, saj je material med drugim lahek, robusten in trpežen.

Podjetje Geberit uporablja recikliran granulat

Da bi ohranili vire, iz katerih je izdelana umetna snov, podjetje Geberit vedno pogosteje uporablja tudi reciklirano umetno snov.

geberit

Trenutno gre predvsem za umetno snov ABS (akrilnitril-butadien-stiren), ki se pridobiva iz elektronskih odpadkov. Leta 2020 je podjetje Geberit skupaj predelalo 940 ton tega materiala. Tako dobimo recikliran ABS: zbrana umetna snov se med proizvodnjo zdrobi, zmelje in ponovno granulira. Poraba energije za proizvodnjo reciklažnega materiala pa je 80 % manjša kot pri novem materialu. Podjetje Geberit odkupi reciklirani material in ga obdela s pomočjo procesa brizganja umetne snovi, da dobi želeno obliko. Antracitno-siva barva razkriva izvor umetne snovi, zato je ni mogoče uporabiti v izdelkih, ki so uporabljeni na vidnih mestih. Uporaba ABS je še posebej primerna na primer za polnilne ali splakovalne ventile ali montažne okvirje za aktivirne tipke.

Podarjeno drugo življenje ABS

Splakovalni ventil tipa 240 je bilo mogoče po optimizaciji, med katero je ventil med drugim postal lažji, izdelati z 12 % manj umetne snovi. Danes je sestavljen iz 50 % recikliranega materiala. Kar zadeva kakovost in funkcionalnost, uporaba recikliranega materiala ne pomeni nobenih slabosti – ravno nasprotno: splakovalni ventil tipa 240 je rezultat optimizacije izdelka, ki je poleg uporabe recikliranega materiala dosegel tudi 30-odstotno boljše splakovanje kot prejšnji model. Drug primer uporabe približno 50 ton recikliranega ABS je polnilni ventil tipa 333, ki ima približno 20-odstotni delež recikliranega materiala.

info.si@geberit.com | 01 586 22 00 | Spletna stran

Vodilno podjetje v Evropi na področju sanitarnih proizvodov.

Prejšnji članekGostilna Bučinek vas pričakuje s pristnimi koroškimi dobrotami
Naslednji članekIzberite radiatorsko in talno ogrevanje s toplotno črpalko! 
logo geberit
info.si@geberit.com|01 586 22 00| Spletna stran

Vodilno podjetje v Evropi na področju sanitarnih proizvodov.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.