In če bi vaš račun za ogrevanje znašal 0 evrov?

Ste vedeli, da je lahko vaša stanovanjska ali počitniška hiša, koča, garaža ali drugi objekt prezračen, suh in topel brez obratovalnih in vzdrževalnih stroškov? Solarni kolektor SolarVenti je rešitev za vse objekte, ki so v zimskem času manj zasedeni, pa tudi za prezračevanje in dogrevanje stanovanjskih objektov.

delovanje sistema SolarVenti

Brez priklopa na električno omrežje

SolarVenti so solarni kolektorji, ki za obratovanje uporabljajo zgolj sončno energijo. Priklop na omrežje ni potreben, zato je rešitev primerna praktično za vse objekte. V samem kolektorju je nameščena PV celica , ki proizvaja elektriko (12V) za pogon ventilatorja. Ta v notranjost vpihava zrak, ki je v kolektor vstopil skozi perforirano aluminijasto ploščo na hrbtni strani kolektorja in se v notranjosti kolektorja segrel. Kolektor omogoča, da se zrak s 15 stopinj Celzija segreje na do 40 stopinj Celzija.

SolarVenti zrak torej dogreva in je idealna rešitev za prehodna obdobja, ko je prehladno, da doma ne bi ogrevali, a pretoplo, da bi zagnali celotni ogrevalni sistem. Poleg tega, da zrak dogreva, zagotavlja, da v objekt ves čas doteka svež zrak. Svež zrak je pomemben za zdravje, delovanje naših organov, izboljšanje kognitivnih zmožnosti in boljše počutje nasploh. Ob pravilnem zračenju in vzdrževanju primerne temperature zraka doma je tudi vlažnost zraka optimalna, stroški ogrevanja pa znatno nižji. Pozabite lahko torej na mrzla jutra, kondenzirano vlago in plesen, pa tudi na stroške obratovanja in vzdrževanja.

Odporen na vremenske vplive

Solarventi solarni toplozračni kolektorji
Uporabite ga lahko kjerkoli, tudi na morju!

SolarVenti je primeren tudi za objekte ob morju, kjer so vplivi okolja bolj agresivni. Ima okvir, ki je v celoti narejen iz aluminija, ki je odporen na sol. Pritrditev je iz nerjavečega jekla, ventilator iz plastike in prednja plošča iz leksana. Pomembno je sicer, da kolektor namestite na osončeno lego. Večji del Slovenije ima v hladnem delu leta med 500 in 900 sončnih ur (od oktobra do maja). Glede na to, da se je izkazal za uspešnega v Skandinaviji, kjer je sonca veliko manj, in tudi tedaj ko je, je šibkejše, vas glede delovanja kolektorja SolarVenti na naših tleh nima kaj skrbeti.

Povrnejo 20 % celotne naložbe!

Ob nakupu solarnega kolektorja Solarventi Eko sklad nudi subvencijo v višini kar 20 odstotkov celotne naložbe. Nobenega stroška ne boste imeli z obratovanjem sistema, pozabite pa lahko tudi na stroške vzdrževanja.

info@dulc.si | 07 337 47 20 | Spletna stran

Opravljamo storitvene dejavnosti strojnih instalacij: ogrevanje, vodovod, plin, solarno ogrevanje, razne tehnološke razvode, montažo večjih sistemov kotlovnic, toplotnih in hladilnih postaj.

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekUkinitev vozil na fosilna goriva do leta 2030
Naslednji članekNaročite vodič po prenovi doma
info@dulc.si | 07 337 47 20 | Spletna stran

Opravljamo storitvene dejavnosti strojnih instalacij: ogrevanje, vodovod, plin, solarno ogrevanje, razne tehnološke razvode, montažo večjih sistemov kotlovnic, toplotnih in hladilnih postaj.

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.