Gorenje: Hibridni sistem EcoLogicSet

EcoLogic SET je hibridni sistem Gorenja, ki ga tvorita peletni kotel Ecologic 30 in Eco split sanitarna toplotna črpalka. Glavna prednost sistema je izjemno visoko učinkovito ogrevanjepozimi in nizkoenergijsko ter komfortno ogrevanje sanitarne vode v času izven ogrevalne sezone (pomlad, poletje, začetek jeseni). Prihranki energije so ogromni – do 75 %, kar vam lahko občutno zmanjša vaše stroške ogrevanja prostorov in sanitarne vode. Zanesljiva in napredna rešitev, kar dokazujejo tudi izpolnjeni strogi kriteriji standarda Evropska kakovost.

ECOLOGIC 30 je kotel na pelete, sestavljen iz visoko kakovostnih  komponent in SMART LOGIC regulacije, ki omogoča nemoteno delovanje kotla ne glede na vrsto in kvaliteto peletov. Kompaktna zasnova in dimenzije omogočajo enostavno namestitev v kateri koli kotlovnici.

ECOLOGIC 30 je sistem popolnega izgorevanja lesne biomase, vključno z avtomatskim vžigom in dodajanjem pelet.

Namensko razvit krmilni sistem omogoča permanentno kontrolo vseh nastavljenih vrednosti ter samodejno prilagajanje moči, kar omogoča optimalen izkoristek toplotne energije in s tem dodaten prihranek pri letnem ogrevalnem strošku. Programska ura podpira tedensko nastavitev delovanja, kar se lahko spremlja na preglednem zaslonu skozi celoten proces. Zalogovnik peletov je integriran v zgornjem delu kotla, iz katerega s pomočjo motornega gonila, ki je pritrjen na vrhu polžastega transporterja energent nalagamo v gorilnik, narejen iz posebne litine, ki vzdrži visoke temperature v izgorevalni komori. Tako dosežemo popolno izgorevanje, čiste dimne pline in dolgo življenjsko dobo kotla. Za regulacijo gorilnika skrbi krmilnik s programom v povezavi s temperaturnimi senzorji, ki spremljajo različne parametre delovanja kotla ( dimni plini, temperatura kotlovske in povratne vode). Zgorevalni zrak in dimni plini se s pomočjo ventilatorja, ki ustvarja podtlak odvajajo skozi štirideset cevnih izmenjevalcev – turbolatorjev, ki skozi dolgo pot poskrbijo za optimalen prenos toplote iz dimnih plinov na ogrevani medij.

Kvalitetna izdelava, sodobno oblikovana zunanjost, izredna prilagodljivost in zanesljivo delovanje je samo nekaj lastnosti, ki vam zagotavljajo udobje, varnost in prihranek.

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.