Apple je na Irskem vložil 1,4 milijona evrov v obnovljivo energijo

V druži Apple so ponovno dokazali, da prisegajo na obnovljivo energijo. Vložili so namreč kar 1,4 milijona evrov v razvoj in raziskave novih energetskih projektov na Irskem, ki bodo preučevali potencial morskih valov za pridobivanja električne energije. To je le še ena stopnička več na poti Appla, da doseže 100 odstotno pokrivanje lastnih energijskih potreb iz obnovljivih virov energije.

Družba Apple je potrdila svoje zavezništvo z irsko Organizacijo za trajnostno energijo (SEAI) in za ta namen prispevala milijon evrov. Sredstva bodo namenjena testiranju energijskih zbiralnikov na principu oceanskih valov. Tako pridobljena energija naj bi se porabila za novi podatkovni center, ki ga Apple gradi v mestu Athenry.

 

“Zahodna obala Irske je skoraj najboljše mesto za izkoriščanje valov na svetu, zato toplo pozdravljam sporazum med Apple in SEAI za pridobivanje energije iz tega obnovljivega vira energije. To je odličen dosežek za Irsko, ki dokazuje, da je Irska, ko gre za razvoj oceanske energije, zagotovo odprta za investicije,” je povedal Alex Bela, minister za komunikacije, energijo in naravne vire na Irskem.

 

Apple tako še naprej očitno podpira obnovljive vire energije. Z namestitvijo številnih fotovoltaičnih elektrarn in z varovanjem gozdov v ZDA in na Kitajskem, so si prislužili pohvale organizacije Greenpeace za ekološko osveščeno podjetje. Ko bi le vse mega-korporacije bile tako okoljsko ozaveščene.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.