Nova izjemna inovacija na podro─Źju ogrevanja domov ­čÄą

1

┼Że nekaj ─Źasa se napoveduje prihod┬ánove visokotemperaturne toplotne ─Źrpalke Daikin Altherma 3 H HT. V podjetju Daikin bodo kmalu pre┼íli od napovedi k dejanjem, saj bo nova toplotna ─Źrpalka vstopila na trg ┼íe v leto┼ínjem letu. S svojo novostjo so ponovno dokazali, da upravi─Źeno veljajo za vodilnega proizvajalca in inovatorja na podro─Źju ogrevalne in hladilne tehnike na globalni ravni.

┼Że pred ve─Ź kot 10-imi leti je Daikin na podro─Źju toplotnih ─Źrpalk postavil pomemben mejnik. Trgu je predstavil na sploh prvo visokotemperaturno toplotno ─Źrpalko, kar je bila pomembna novost in pridobitev za vse, tako kupce kot tudi proizvajalce toplotnih ─Źrpalk, ki so bili primorani, da tudi sami kupcem ponudijo podobno zmogljivost pri ogrevanju domov. Zakaj je Daikin vedno prvi pri pomembnih inovacijah? Klju─Źna Daikinova prednost pri razvoju je v tem, da imajo lasten oddelek za raziskave in razvoj v katerem sami razvijajo vse klju─Źne elemente toplotnih ─Źrpalk (npr. kompresor, hladilno sredstvo,ÔÇŽ).

┼Że pred 10-imi leti je torej Daikin kupcem s starej┼íimi hi┼íami brez izolacije in radiatorskim sistemom ponudil mo┼żnost, da se ogrevajo s ─Źistej┼íim in predvsem energijsko var─Źnej┼íim na─Źinom ogrevanja. Nobena toplotna ─Źrpalka na trgu takrat tega ni zmogla. To so dosegli z vgrajenim dvojnim kompresorjem zaradi ─Źesar je bila ─Źrpalka izjemno zmogljiva in je lahko dosegala visoko izhodno temperature ogrevalne vode, ki je potrebna za radiatorske sisteme. Sedaj Daikin na tem podro─Źju zopet postavlja nove mejnike in prehiteva konkurenco.

Glavna prednost nove visokotemperaturne toplotne ─Źrpalke Daikin Altherma 3 H HT je v popolnoma prenovljenem kompresorju z vgrajeno tehnologijo dvojnega vbrizga imenovano┬áÔÇŁdouble injection technologyÔÇŁ. Z novo tehnologijo skupaj z novim hladilnim sredstvom R32, ki je precej u─Źinkovitej┼íe kot dosedanje hladilno sredstvo R410A, je Daikinu uspelo razviti ─Źrpalko, ki pri zunanji temperaturi -15┬░C dosega 70┬░C ogrevalne vode. Posebej gre poudariti, da nova toplotna ─Źrpalka to zmogljivost dosega z zgolj enim vgrajenim kompresorjem, kar trenutno ne zmore nobena toplotna ─Źrpalka na trgu. To, da je nova toplotna ─Źrpalka enokompresorska, pa pomeni tudi, da bo bistveno ugodnej┼ía, kot je bila njena dosedanja razli─Źica.

Kljub temu, da je bila nova Daikin Altherma 3 H HT zasnovana za delovanje na radiatorskih sistemih, pa je primerna tudi za sisteme talnega ogrevanja, saj zaradi enega kompresorja dosega izjemno u─Źinkovitost tudi pri nizkih ogrevalnih temperaturah.

Poleg visoke zmogljivosti in u─Źinkovitosti pa ima nova Daikin Altherma 3 H HT ┼íe mnoge druge prednosti. Zagotavlja namre─Ź delovanje vse do -28┬░C zunanje temperature. Spada med najvar─Źnej┼íe re┼íitve za ogrevanje, saj dosega najvi┼íjo oznako energetske u─Źinkovitosti, to je A+++ (v skladu z oznako EU n┬░811/2013 za leto 2019). Zaradi enoventilatorske zasnove pa je zunanja enota tudi izjemno tiha (od 35dBA na oddaljenosti 3 metrov, kar je enako kot glasnost ┼íepeta).

Daikin Altherma 3 H HT – Kvintesenca toplotne ─Źrpalke

Daikin obljublja, da bo nova toplotna ─Źrpalka v Sloveniji na voljo ob koncu leta 2019. Cene trenutno ┼íe niso uradno potrjene (pri─Źakujemo, da bodo nekje do konca meseca oktobra). Za ve─Ź informacij smo Vam v podjetju Airabela d.o.o. (uvoznik in distributer) na voljo na telefonski ┼ítevilki 08 205 30 25 oziroma preko elektronske po┼íte na info@airabela.si. Veseli bomo tudi Va┼íega obiska v na┼íem razstavnem salonu na ┼ámartinski cesti 58a v Ljubljani, lahko pa morebitne nove informacije preverite tudi na na┼íi spletni strani www.airabela.si.

Airabela, d. o. o. je uradni uvoznik in distributer klimatskih in ogrevalnih sistemov Daikin ter prezra─Źevalnih sistemov SIKU. Strankam nudimo kvalitetne in zanesljive produkte, tehni─Źno svetovanje in strokovno podporo. Na┼íi partnerji so visoko usposobljeni monterji, ki imajo ve─Źletne izku┼ínje na podro─Źju monta┼że, servisiranja in svetovanja.

1 komentar

  1. Daikin toplotna ─Źrpalka, ki deluje dobro le nad +4 stopinje, za ni┼żje temperature pa pripravite zimska obla─Źila in obutev (10 letne izku┼ínje z Daikin Aktherma ─Źrpalko).
    Pred nakupom je najbolje zahtevati GARANCIJO, da bo res tako, kot obljubljajo! Ne vem, ─Źe si jo upajo dati.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vpiši ime
Prosim vpiši svoj komentar

Uporabljamo Akismet za manj┼íanje ne┼żelenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.