Nova izjemna inovacija na področju ogrevanja domov ?

Že nekaj časa se napoveduje prihod nove visokotemperaturne toplotne črpalke Daikin Altherma 3 H HT. V podjetju Daikin bodo kmalu prešli od napovedi k dejanjem, saj bo nova toplotna črpalka vstopila na trg še v letošnjem letu. S svojo novostjo so ponovno dokazali, da upravičeno veljajo za vodilnega proizvajalca in inovatorja na področju ogrevalne in hladilne tehnike na globalni ravni.

Že pred več kot 10-imi leti je Daikin na področju toplotnih črpalk postavil pomemben mejnik. Trgu je predstavil na sploh prvo visokotemperaturno toplotno črpalko, kar je bila pomembna novost in pridobitev za vse, tako kupce kot tudi proizvajalce toplotnih črpalk, ki so bili primorani, da tudi sami kupcem ponudijo podobno zmogljivost pri ogrevanju domov. Zakaj je Daikin vedno prvi pri pomembnih inovacijah? Ključna Daikinova prednost pri razvoju je v tem, da imajo lasten oddelek za raziskave in razvoj v katerem sami razvijajo vse ključne elemente toplotnih črpalk (npr. kompresor, hladilno sredstvo,…).

Že pred 10-imi leti je torej Daikin kupcem s starejšimi hišami brez izolacije in radiatorskim sistemom ponudil možnost, da se ogrevajo s čistejšim in predvsem energijsko varčnejšim načinom ogrevanja. Nobena toplotna črpalka na trgu takrat tega ni zmogla. To so dosegli z vgrajenim dvojnim kompresorjem zaradi česar je bila črpalka izjemno zmogljiva in je lahko dosegala visoko izhodno temperature ogrevalne vode, ki je potrebna za radiatorske sisteme. Sedaj Daikin na tem področju zopet postavlja nove mejnike in prehiteva konkurenco.

Glavna prednost nove visokotemperaturne toplotne črpalke Daikin Altherma 3 H HT je v popolnoma prenovljenem kompresorju z vgrajeno tehnologijo dvojnega vbrizga imenovano ”double injection technology”. Z novo tehnologijo skupaj z novim hladilnim sredstvom R32, ki je precej učinkovitejše kot dosedanje hladilno sredstvo R410A, je Daikinu uspelo razviti črpalko, ki pri zunanji temperaturi -15°C dosega 70°C ogrevalne vode. Posebej gre poudariti, da nova toplotna črpalka to zmogljivost dosega z zgolj enim vgrajenim kompresorjem, kar trenutno ne zmore nobena toplotna črpalka na trgu. To, da je nova toplotna črpalka enokompresorska, pa pomeni tudi, da bo bistveno ugodnejša, kot je bila njena dosedanja različica.

Kljub temu, da je bila nova Daikin Altherma 3 H HT zasnovana za delovanje na radiatorskih sistemih, pa je primerna tudi za sisteme talnega ogrevanja, saj zaradi enega kompresorja dosega izjemno učinkovitost tudi pri nizkih ogrevalnih temperaturah.

Poleg visoke zmogljivosti in učinkovitosti pa ima nova Daikin Altherma 3 H HT še mnoge druge prednosti. Zagotavlja namreč delovanje vse do -28°C zunanje temperature. Spada med najvarčnejše rešitve za ogrevanje, saj dosega najvišjo oznako energetske učinkovitosti, to je A+++ (v skladu z oznako EU n°811/2013 za leto 2019). Zaradi enoventilatorske zasnove pa je zunanja enota tudi izjemno tiha (od 35dBA na oddaljenosti 3 metrov, kar je enako kot glasnost šepeta).

Daikin Altherma 3 H HT - Kvintesenca toplotne črpalke

Daikin obljublja, da bo nova toplotna črpalka v Sloveniji na voljo ob koncu leta 2019. Cene trenutno še niso uradno potrjene (pričakujemo, da bodo nekje do konca meseca oktobra). Za več informacij smo Vam v podjetju Airabela d.o.o. (uvoznik in distributer) na voljo na telefonski številki 08 205 30 25 oziroma preko elektronske pošte na info@airabela.si. Veseli bomo tudi Vašega obiska v našem razstavnem salonu na Šmartinski cesti 58a v Ljubljani, lahko pa morebitne nove informacije preverite tudi na naši spletni strani www.airabela.si.

info@airabela.si | +386 8 205 30 25 | Spletna stran

Uradni uvoznik in distributer klimatskih in ogrevalnih sistemov Daikin ter prezračevalnih sistemov SIKU. Nudimo kvalitetne in zanesljive produkte, tehnično svetovanje in strokovno podporo.

VIRAirabela
Prejšnji članekOdpravite zeleno vegetacijo in mah na vaših betonskih površinah
Naslednji članekVabljeni na Marlesov dan odprtih vrat: Tradicionalna zasnova pritlične MARLES HIŠE ATRIS – prodajna uspešnica že več desetletij
Logotip Airabela

Uradni uvoznik in distributer klimatskih in ogrevalnih sistemov Daikin ter prezračevalnih sistemov SIKU. Nudimo kvalitetne in zanesljive produkte, tehnično svetovanje in strokovno podporo.

1 komentar

  1. Daikin toplotna črpalka, ki deluje dobro le nad +4 stopinje, za nižje temperature pa pripravite zimska oblačila in obutev (10 letne izkušnje z Daikin Aktherma črpalko).
    Pred nakupom je najbolje zahtevati GARANCIJO, da bo res tako, kot obljubljajo! Ne vem, če si jo upajo dati.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.