Lesna biomasa in toplotna črpalka – kombinacija v pravo smer!

Les je obnovljiv, domači energetski vir, ki je v Sloveniji na voljo v zadostnih količinah. Izkoriščanje lesa za toplotno oskrbo oz. ogrevanje s kotli na biomaso je danes učinkovito, zanesljivo, varčno, prijazno do okolja, predvsem pa postaja vse bolj udobno. Zaradi nenehnega razvoja, je ogrevanje s kotli na biomaso spet zelo priljubljeno.

Kotli Valher
Kotli Valher

Sodobni jekleni uplinjevalni kotli UPX na leseno biomaso

Kotli UPX uporabljajo najbolj napredno tehnologijo nadzora zgorevanja za regulacijo primarnega in sekundarnega izgorevalnega zraka ter modulacijo glavnega ventilatorja. Takšen način upravljanja kotla z inovativnimi rešitvami druge (pirolizne) izgorevalne komore pripomore k doseganju izredno nizkih vrednosti emisij in visokemu izkoristku.

Kotel odlikujejo velika nalagalna odprtina, posebne stranske samočistilne zaščite, avtomatsko čiščenje turbolatorjev, povsem ločena regulacija primarnega zraka, sekundarnega zraka in sesalnega ventilatorja, popolnoma hladna nakladalna vrata (Hyper Cool), enostaven dostop do vseh električnih in elektronskih delov. Napredna tehnologija je razvita s pomočjo slovenskega znanja in je patentirana. Veliki izkoristki modela UPX pa zmanjšajo onesnaževanje planeta in tako tudi višino toplogrednih plinov.

UPX – Uplinjevalni Kotel
UPX – uplinjevalni kotel

Toplotna črpalka Atlantic ALFEA

Alfea Excellia je vrhunec ponudbe toplotnih črpalk Atlantic in so namenjene tako za radiatorsko kot talno ogrevanje prostorov. Zunanje invertersko gnane, trifazne High Power enote so opremljene z edinstvenim sistemom vbrizga hladiva v kompresor. Na ta način črpalka Excellia deluje izredno učinkovito in v zelo širokem temperaturnem razponu. V notranji enoti so vgrajeni vrhunski sestavni deli (Simens, Wilo). Serijsko je vgrajena vremensko vodena regulacija, na voljo pa je številna dodatna oprema, kot so sobni termostati, brezžične in žične sobne krmilne enote ali nadzor preko web serverja. Vsi meniji so v slovenskem jeziku. Toplotna črpalka Excellia je odlična izbira tudi za kombinacijo ogrevanja z obstoječimi pečmi na olje, plin ali drva. Enostavno se jih lahko poveže vzporedno z obstoječim sistemom ogrevanja.

Prerez toplotne črpalke Atlantic
Prerez toplotne črpalke Atlantic

Glavne prednosti:

 • Odličen izkoristek – COP 4.3
 • Vgrajena energetsko varčna frekvenčna obtočna črpalka Wilo, max. poraba 70 W
 • Simens vremensko vodena regulacija v slovenskem jeziku
 • Japonska inverter zunanja enota
 • Integriran 190 l bojler in ekspanzijska posoda za ogrevalni krog. Bojler ima izredno veliko površino izmenjevalca 1.9 m2
 • Koaksialni izmenjevalec z zalogovnikom 16 l (omogoča bolj zvezno delovanje inverterja in ni občutljiv za zaostale nečistoče v sistemu, v kolikor gre za zamenjavo ogrevalnega sistema)
 • Širok razpon delovanja +35°C DO -25°C
 • Ohranjanje moči TČ tudi pri negativnih zunanjih temperaturah, pri -7°C je moč še vedno v okvirih nazivne moči
 • Zmožna ogrevati vodo do temp. 60°C tudi pri -20°C zunanje temperature samo kot TČ brez uporabe el.grelcev
 • Eko sklad subvencija toplotna črpalka 2014. Uvrščena na seznam Ekosklada.
 • Primerna tako za radiatorsko ogrevanje kot talno ogrevanje
 • Številne dodatne rešitve regulacije, oddaljenega nadzora in nadzora več ogrevalnih krogov
 • nižji strošek ogrevanja od 2.7- do 3-krat v primerjavi s kurilnim oljem in od 3.3 do 4-krat z UNP
Delovanje toplotne črpalke
Delovanje toplotne črpalke

Za več informacij o napravah kontaktirajte podjetje Top ogrevanje d.o.o. na e-naslov info@top-ogrevanje.si ali tel. 041 358102 in izkoristite njihovo akcijsko ponudbo. Prodaja, montaža in servis. Že od 40 eur na mesec!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.