Kako učinkovito odpraviti težave s stensko plesnijo in vlago

Če imate na vašem objektu slab in porozen gradbeni material, pomankljivo hidroizolacijo ali ne veste, kako je z drenažo, potem vdori vlage v objekt niso nič nenavadnega. Vlaga v stenah pa povzroča plesen, neprijeten vonj in slabe pogoje bivanja.

Edina trajna rešitev je, da odpravimo vzrok in vgradimo najkvalitetnejše hidroizolacijske materiale. Kakovostna izvedba hidroizolacije je garancija za trajno zaščito zgradb pred prodiranjem vlage iz terena v zgradbo. Hidroizolacijski materiali niso poceni. Pomembna je natančnost izvedbe in nanos kakovostnega izolacijskega sloja.  Zaradi pomanjkljive in nenatančne izvedbe se ponovno pojavijo neprijetnosti in težave kot so mokri madeži in plesen na straneh zgradbe.

Hidroizolacija zidov s strojnim prerezom

Postopek hidroizolacije s strojnim prerezom je izredno učinkovit in 100% prepreči dvigovanje kapilarne vlage v zgradbo. Izvede se brez uporabe kemikalij, elektromagnetnih valov itd. Hidroizolacijski rez se izvede čim nižje na zgradbi, če je le mogoče v nivoju temelja. Po določitvi višine reza se odbije obstoječi omet v višini rezanja. Po ugotavljanju in označitvi poteka inštalacij (voda, elektrika, telefon…) sledi strojno rezanje zidu, čiščenje samega reza in vstavitev hidroizolacijskega materiala v odprtino. Na koncu se izvede zamet odprtine in injektiranje nabrekajoče cementne hidroizolativne mase, do zapolnitve reza. Postopek je izredno učinkovit.

Primer strojnega prereza zidu
Primer strojnega prereza zidu

Podjetje HAK PLUS d.o.o. s 26 letno tradicijo, je specialist za hidroizolacije in odpravljanje težav z vlažnimi zidovi. Izvajajo tako večja, kot manjša izolacijska in gradbena dela. Na opravljena dela vam nudijo kar 10 let garancije. Brez obveznosti jih lahko kontaktirate, saj vam bodo  brezplačno svetovali, pripravili opis dela in informativen zračun stroškov za predlagano rešitev. Za vsak problem, ki se pojavi pri izvedbi del, poiščejo ustrezno rešitev, za vas pa lahko izvedejo:

  • naknadno hidroizolacijo zidov starejših zgradb na najstarejši, a zelo posodobljen način
  • hidroizolacijo novogradenj, ravnih streh, balkonov, teras…
  • hidroizolacijo podzemnih in kletnih prostorov, ki jih je zalila voda
  • drenažne sisteme, vključno z izdelavo zbirnih jaškov in vgradnjo potopnih črpalk
  • čiščenje vodnjakov
  • druga gradbena dela in ureditve okolice objektov

Za dodatne informacije kontaktirajte podjeje HAK PLUS d.o.o. na tel.: 041 675 039 ali E-mail: info@hakplus.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.