Prezračevalni sistem z rekuperacijo VELUX Smart Vent

VELUX Smart Vent je prezračevalni sistem z rekuperacijo, ki ob vodotesno zaprtem oknu omogoča prezračevanje prostora brez občutka prepiha, ter uravnava vlago v prostoru. Preko enega kanala se odvaja topel in vlažen zrak iz prostora, po drugem kanalu pa se dovaja svež in suh zrak v prostor. Zrak potuje preko inovativnega prenosnika toplote, ki zagotavlja več kot 75-odstotno izmenjavo toplote.

Več kot 75% izmenjave toplote

VELUX Smart Vent uporabi toploto notranjega zraka in z njo ogreje svež zunanji zrak, preden pride v prostor. Ta inovativna rešitev zagotavlja več kot 75% izmenjave toplote.

Deluje pri vodotesno zaprtem oknu

Za delovanje potrebuje samo odprto prezračevalno loputo. Prezračevanje s sistemom Smart Vent je preprosto tudi ko spite ali vas ni doma.

Tiho delovanje

Prezračevalni sistem Smart Vent med delovanjem povzroča minimalen zvok, podoben tihemu šepetu. Poleg tega je okno s sistemom Smart Vent zaprto in v primerjavi z odprtim oknom bistveno zmanjša slišnost zunanjega hrupa.

Znebite se slabega zraka

Slab zrak negativno vpliva na počutje in zdravje, zato je pomembno, da v prostoru zagotovite konstantno prezračevanje. Svež zrak je zelo pomemben tudi za prijetno spanje. Med spanjem se nabere veliko ogljikovega dioksida  in vlage, kar zmanjšuje kakovost spanca, odpiranje oken ponoči pa ni vedno mogoče. 

Vedno prijetna temperatura

Sistem z izmenjavo toplote zagotovi prijetno temperaturo v prostoru in ker je vgrajen lokalno, se prilagodi temperaturi posameznega prostora. 

V spodnjem videu si oglejte kako deluje.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.