nedelja, 27 septembra, 2020
Doma Bivanje Notranja oprema Lamelne zavese - moderne zavese za vaš prostor

Lamelne zavese – moderne zavese za vaš prostor

Lamelne zavese ali navpične žaluzije so idealna izbira za poslovne prostore, uporabite pa jih lahko tudi v stanovanju. Sodijo med kvalitetnejša senčila, namenjene pa so zasenčevanju srednjih in večjih steklenih površin.

Z njimi lahko uravnavate količino svetlobe v prostoru glede na vaše želje in potrebe. Lamelne zavese vaš prostor zasenčijo in obenem ustvarijo prijetno, svetlo okolje. Pri podjetju Senčila Bled, d. o. o. so vam na voljo trakovi v treh različnih širinah: 250 mm, 127 mm, 89 mm, na voljo pa so vam tudi lesene lamelne zavese.

MEHANIZEM premikanja lamelnih zaves je zelo preprost in služi za odpiranje oziroma zapiranje lamel ter regulacijo oziroma pretok svetlobe. Karnisa lamelne zavese je iz aluminija.

NABOR MATERIALOV je zelo širok. V grobem se delijo na tri pomembne sklope:

  • tehnične tkanine,
  • standardni materiali in
  • naravne tkanine.

Pri tehničnih tkaninah so v ospredju zelo poznani screen materiali v različnih odtenkih z različnimi karakteristikami glede propustnosti. Prednost pred dekoracijo ima pri teh tkaninah vsekakor funkcionalnost, saj med vsemi najbolje preprečuje vdor sončnih žarkov in segrevanja. Poleg tega je znana še opal folija, ki zelo dobro senči, omogoča nemoteno delo z računalnikom, pušča pa pogled navzven. Deluje nekako po principu zatemnjenega stekla.

Standardne tkanine so vse tiste, ki so kot odlična mešanica poliestrov zelo kvalitetne in nudijo izjemno široko paleto barv ter vzorcev. Zelo priljubljene za ustvarjanje kontrastov, popestritev prostora, dobrodošle v otroških sobah, prav tako tudi v poslovnih prostorih, kjer prevladujejo umirjene elegantne barve, kot sta bela in siva.

Naravne tkanine postajajo vse bolj privlačne za širšo populacijo. V obdobju, ko nas prehiteva čas, se radi vračamo k naravi, k prvinskosti. To nam v zaledju doma omogočajo senčila iz naravnih materialov. Les, juta in papir obdelani s sodobno tehnologijo na način, da služijo namenu senčenja, hkrati pa ustvarjajo prijetno toplo okolje. Primerno za vse stile, saj gre ob primernem izboru tipa in barve senčila naravno z roko v roki s sodobnim načinom gradnje.

Več informacij o lamelnih zavesah in drugih senčilih dobite tukaj.

S spleta

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo, vnesite svoje ime tukaj
Prosim vnesite svoj komentar!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.

11,788FansLike
313FollowersFollow
247FollowersFollow

Najbolj priljubljeno

Kako velik naj bo vaš bojler?

Grelnik vode ali po domače rečeno bojler je ključni element vsakega doma. Najdemo ga v kopalnicah in kuhinjah, je pa pomemben zato, ker omogoča...

Pet ključnih argumentov za kovinsko kritino Gerard

Nakup strehe predstavlja precejšnjo naložbo, zato smo vam v pomoč pri odločitvi pripravili nekaj osnovnih napotkov.Ker strehe ne menjavamo vsako leto — dinamične vremenske...

Čiščenje žlebov je nujno potrebno opravilo, nikar ne pozabite nanj

Žlebove, ki opravljajo pomembno vlogo odvajanja meteorne vode, je potrebno vsaj dvakrat letno pregledati, preveriti tesnost in očistiti, da se izognete vsem težavam, ki...

Kdaj ste nazadnje očistili odtok?

Na odtoke običajno pomislimo le takrat, ko se nam zamaši. Če imamo srečo, ga lahko takrat odmašimo s preprosto mešanico sode bikarbone in alkoholnega...