10 lastnosti top klimatske naprave

Poletna vročina številne prepriča v nakup klimatske naprave. A ob vsej evforiji ne pozabite, da vam lahko klima več kot odlično služi tudi pozimi. Poleg prijetne temperature zagotovi ustrezno vlažnost zraka in nižje stroške ogrevanja.

10 lastnosti top klimatske naprave

Vsakogar ne spustite k sebi domov, kajne? Bodite izbirčni tudi pri izbiri klimatske naprave, s katero neposredno vplivati na vaše udobje, zdravje in počutje doma. Vaša nova ‘prijateljica’ naj bo:

   1. Kakovostna.
   2. Cenovno dostopna.
   3. Zmogljiva
   4. Z dolgo življenjsko dobo.
   5. Več možnosti nadziranja – daljinec – kabelski ali infrardeči, preko aplikacije za telefone, povezljivost s pametnimi domovi.
   6. S sistemom avtomatskega čiščenja.
   7. Z različnimi proti-alergijskimi filtri.
   8. S tihim delovanjem, ki vas ne bo motilo pri opravljanju vsakodnevnih opravil.
   9. Ima vgrajen senzor gibanja.
   10. Omogoča hlajenje IN ogrevanje.

talna klimatska napravaPreprosto vzdrževanje

Kot vsako napravo, je treba vzdrževati tudi klimatsko napravo. Pri izbiri naj vas torej vodi misel izbrati klimo, ki bo od vas terjala najmanj energije. Optimalne so nove klimatske naprave Hitachi z možnostjo čiščenja na en dotik. Imajo pralni filter, eko funkcijo, avtomatsko čiščenje filtra, so izdelane iz čistega nerjavečega jekla in po možnosti omogočajo priklop več notranjih enot na eno zunanjo. S tem rešite težavo, kam postaviti več zunanjih enot, ne da bi kazili fasado, če želite hladiti in ogrevati več prostorov v vašem domu.

Ekološki senzor premikanja omogoča večje prihranke

Gre za pametni sistem, dva senzorja, ki sta vgrajena v napravo in redno spremljata premikanje po sobi. Temu prilagajata tudi temperaturo. Ob zaznani minimalni količini gibanja se bo jakost ogrevanja ali hlajenja zmanjšal. Novi ekološki motorični senzor zagotavlja torej varčnost naprave pri delovanju in nekoliko nižji znesek na položnici.

Kako veste, da je klima dovolj zmogljiva?

Klimatska naprava mora biti dovolj zmogljiva glede na prostor, v katerega jo bomo namestili in glede na to, kakšen je prostor, ki naj bi ga s klimo hladili oziroma ogrevali. Klimatske naprave lahko zelo enostavno primerjamo med seboj, saj vsak izdelek ponuja nazivno zmogljivost.

Hladilne moči in grelne moči lokalnih naprav so od 2 do 20 kW. Kolikšna naj bo hladilna moč naprave, izračunamo upoštevajoč velikost prostora, ki ga želimo ohladiti, kakšna je površina oken, koliko oseb se zadržuje običajno v prostoru in koliko dodatnih izvorov toplote imamo v tem prostoru. Vpliva tudi kakovost oken, ali sonce neposredno pregreva prostor ali ne … Običajno je dovolj, če v hiši hladimo prostor, ki je najbolj izpostavljen soncu. Za ohlajanje dnevne sobe, ki ima površino 25 m 2 , v kateri sta televizor in računalnik, okna s površino 2 m 2 na južni strani in se v njej povprečno zadržujejo 3 ljudje, rabimo napravo z močjo hlajenja približno 2,3 kW.

Načeloma velja naslednje pravilo: za prostore do 25 kvadratnih metrov zadostuje 2,5 kW, za prostore do 40 kvadratnih metrov pa 3,5 kW. Za grobi izračun lahko uporabimo tudi merilo 20-30 W/m3.

prealpi@prealpi.si | 05 338 39 43 | Spletna stran

Smo generalni zastopnik podjetja HITACHI na področju prodaje klimatskih naprav in toplotnih črpalk na slovenskem trgu. Naša ponudba zajema še klima omare, hladilce vode, ventilatorske konvektorje in druge proizvode, ki zagotavljajo ugodje bivanja.

Urednica portala MojPrihranek.si

VIRPrealpi
Prejšnji članekŽe letošnjo zimo lahko privarčujete do 40 odstotkov pri ogrevanju
Naslednji članekOčistiti madeže s sten je preprosteje in ceneje kot jih prebeliti
prealpi@prealpi.si | 05 338 39 43 | Spletna stran

Smo generalni zastopnik podjetja HITACHI na področju prodaje klimatskih naprav in toplotnih črpalk na slovenskem trgu. Naša ponudba zajema še klima omare, hladilce vode, ventilatorske konvektorje in druge proizvode, ki zagotavljajo ugodje bivanja.

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.