Že letošnjo zimo lahko privarčujete do 40 odstotkov pri ogrevanju

Funkcija zunanjega ovoja stavbe je vse prej kot le estetska. Dotrajana fasada ne kvari le videza stavbe, temveč negativno vpliva tudi na udobje vašega bivanja. Slaba fasada je namreč tesno povezana s slabim zagotavljanje toplotne izolacije, višjimi stroški za ogrevanje in povečanim tveganjem za razvoj plesni.

Vse od zgodnje pomladi pa do pozne jeseni je čas, ko se lahko posvetimo fasadnemu sloju. Ko se enkrat temperature močno spustijo, se lahko zaradi slabega fasadnega sloja močno povečajo stroški ogrevanja. Če imate glede investicije pomisleke, se zavedajte, da je strošek fasade pravzaprav odlična naložba. Kakovostna toplotna izolacija zagotavlja velike prihranke tako pri ogrevanju kot pri hlajenju. Nudi zaščito pred mrazom in vročino ter pred hrupom in požarom. Bistveno zmanjšuje tveganje za pojav toplotnih mostov, ki povzročajo zdravju nevarne plesni. Dobra fasada ne pomeni le nižanja stroškov, ampak tudi povečevanje vrednosti nepremičnine.

Kdaj je čas za menjavo fasade?

Ko ne gre za novogradnjo, je velikokrat težko sprejeti odločitev, kdaj je pravi čas, da se lotimo nekega (večjega) posega. Običajno je pravi čas, če na fasadnem sloju zaznavamo poškodbe, če se na stenah pojavljata vlaga in plesen (na notranji ali zunanji strani sten), če čutimo, da fasada ne nudi zadostne zaščite pred mrazom ali vročino.

fasadni sistem jubizolKakšen fasadni sistem izbrati?

Na trgu je mnogo različnih fasadnih sistemov. Ker je pomembno, da izmed vseh izberete najbolj optimalnega za vašo stavbo, se je za nasvet najbolje obrniti na strokovnjaka. Za nasvet lahko povprašate kar JUB-ove strokovnjake. Njihovi arhitekti pomagajo pri izbiri najprimernejše rešitve glede na vaše želje in zahteve ter glede na okolico in zasnovo objekta ter vam izdelajo grafično obdelano barvno študijo. Strokovnjak za fasadne sisteme si bo tudi ogledal objekt in ponudil strokovno svetovanje tudi o detajlih ter drugih podrobnostih toplotnoizolacijskega sistema. Pomagajo vam lahko tudi pri izbiri primernih izvajalcev del ter vas na vašo željo z njimi povežejo.

Lotite se pravočasno

Idealen čas za menjavo ali prvo izdelavo fasade pri novogradnjah je, ko temperature ne padejo pod 5 stopinj Celzija in se dvignejo do 35 stopinj Celzija, Relativna vlažnost naj bi bila do 80 odstotkov, da so razmere ugodne za sušenje fasade. Suho vreme je, seveda, velikanski plus.

Po delih ali vse naenkrat?

Najbolje se je lotiti prenove fasade v celoti. Tako zagotovimo maksimalno energetsko učinkovitost. Energetsko učinkovita je fasada, ki je izdelana iz kakovostnih materialov, je kakovostno vgrajena, zadostne debeline in je prilagojena stavbi glede na lokacijo, kje se stavba nahaja, kako je orientirana in kakšni so klimatski pogoji na sploh. JUB se je reševanja iz zagate lotil sistemsko – s sistemskimi rešitvami. JUB fasadni sistemi s kar 25-letno garancijo namreč nudijo zaščito, izolacijo in so estetski. S toplotnoizolacijskimi sistemi in ustrezno debelino izolacijskega materiala, si je mogoče zagotoviti prihranke tudi do okoli 40%. Dober fasadni sloj bo omogočil lažje vzdrževanje primerne temperature v domu (19-22 stopinj Celzija) in ustrezno stopnjo vlage zraka (med 40 in 60 %).

Debelejšo ali tanjšo?

S tem, ko se odločite za tanjšo izolacijo, ker bi radi privarčevali, delate napako. S stroškovne plati boste pri izbiri tanjše izolacije privarčevali le pri ceni same izolacije, stroški dela in zaključnih slojev bo ostala enaka.

fasadni sistem jubizolSpecifični sistemi za specifične razmere

Ste vedeli, da obstajajo sistemi, popolnoma prilagojeni razmeram, kakšnim je vaš objekt velikokrat izpostavljen? Izbirate lahko med JUB sistemom, ki je posebej odporen na točo, sistemom, ki zagotavlja, da stavba resnično diha, samočistilnim sistemom, takšnim, ki je izdelan po meri na toplotni izolaciji iz polistirena ali na mineralni volni, razvili so pa tudi poseben sistem za podzidek.

Kaj pa estetika?

Seveda nam ne sme biti vseeno, kakšen je pogled na naš dom z ulice. Izbirate lahko med izjemno velikim številom različnih barv in odtenkov,  na voljo jih je okoli 1.200. Preverite, katera je hit tega leta. Še vedno neodločeni? Obiščite najbližjo prodajalno in z veseljem vam bodo svetovali.

info@jub.si | 01 588 41 00 | Spletna stran

JUB, najstarejši proizvajalec zidnih barv v Sloveniji, je na tržišču prepoznaven kot ugleden proizvajalec kakovostnih zidnih barv in toplotnoizolacijskih fasadnih sistemov, ki stremi k energijsko varčnim in trajnostnim rešitvam v gradbeništvu.

VIRJUB
Prejšnji članekAvtomobilski velikani so se obvezali k zmanjšanju porabe goriv
Naslednji članek10 lastnosti top klimatske naprave
info@jub.si | 01 588 41 00 | Spletna stran

JUB, najstarejši proizvajalec zidnih barv v Sloveniji, je na tržišču prepoznaven kot ugleden proizvajalec kakovostnih zidnih barv in toplotnoizolacijskih fasadnih sistemov, ki stremi k energijsko varčnim in trajnostnim rešitvam v gradbeništvu.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.