Za varnost voznikov bo skrbela umetna inteligenca: Android Auto se posodablja

Android Auto
Android Auto Foto: on drive

Umetna inteligenca se je hitro razširila v vse segmente našega vsakdana. V avtomobilskem svetu se že nekaj časa napoveduje avtonomna vožnja, a je jasno, da jo bomo v cenovno dostopnih vozilih čakali še kar nekaj let. Zdaj pa je jasno, da bo umetna inteligenca vstopila v avtomobile, ki uporabljajo Android Auto.

Umetna inteligenca v Android Auto: Katere funkcije prinaša?

Google je namreč napovedal, da prinaša umetno inteligenco (UI oz. AI) v Android Auto. Z željo, da bi zmanjšal količino časa, ki ga vozniki porabijo za gledanje v zaslone. Lahko bi rekli, da v dobre namene. Pričakuje se, da bo nova funkcionalnost uvedena pozneje letos, pri čemer bo Google dal poseben poudarek zmanjšanju motenj za voznike.

Glavni dodatek bo zmožnost povzemanja dolgih sporočil ali klepetov, tako da bomo lahko poslušali krajšo različico na poti. Možno bo tudi predlaganje odgovorov namesto nas. Obstajala bo tudi možnost dodajanja konteksta. Primer: Če nekdo vpraša, kdaj bomo prispeli, bo s pomočjo Google Zemljevidov ponudil predvideni čas prihoda. Prav tako bo možno hitro navigiranje do skupnih lokacij z enim dotikom, ne da bi morali to lokacijo ročno vnesti v Google Zemljevide.

Google je prav tako napovedal, da bo Android Auto bolje zrcalil dizajn vašega telefona, tako da bo stil ikon in ozadje prenesel na zaslon armaturne plošče vašega avtomobila.

New ways to stay connected with Android Auto

Googlov ekvivalent Apple CarPlay je priljubljena izbira med vozniki, saj jim omogoča dostop do Googlovih storitev med vožnjo in jim omogoča, da se izognejo zabavno informacijskim sistemom proizvajalcev avtomobilov. Dostop do aplikacij, kot sta Spotify in Google Maps, sta očitni prednosti, vendar je glasovni spremljevalec Google Assistant eden najpametnejših delov paketa.

Prejšnji članekAli lahko brisače peremo in sušimo z ostalimi oblačili?
Naslednji članekPraznična miza — prostor za družinska srečanja

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.