Volvo naznanil pomembno odločitev

volvo električno vozilo
Volvo C40 Recharge

Švedski Volvo, ki je del kitajskega konglomerata Geely, je v zadnjem odbodju predstavil več novosti. Poleg tega, da so naznanili zaprtje razstavnih salonov in selitev prodaje na splet, so sprejeli odločitev, da bodo v obdobju do leta 2030 prešli na prodajo izključno električnih vozil. V duhu doseganja trajnostnih ciljev, notranjost vozil ne bo več odeta v usnje.

Le še preko spleta

“Da bi ostali uspešni, potrebujemo dobičnkonosno rast. Namesto investiranja v okrnjeno poslovanje, smo se odločili vlagati v prihodnost – električno in preko spleta,” je v izjavi za javnost povedal izvršni direktor Volva Håkan Samuelsson. “Osredotočeni smo na to, da bomo postali vodilni v hitro rastočem premium električnem segmentu.”

Volvo je v preteklosti že naznalil, da si želijo elektrifikacije vozil do leta 2025. Zdaj se trudijo v celoti izključiti vozila na plin, dizelsko gorivo in tudi hibridna vozila, vse zato, da bi zmanjšali emisije CO2.

Novo električno vozilo

Predstavili so tudi novega2022 C40 Recharge, ki je pravzaprav petvratni električni kupe z dosegom okoli 340 km. Pred tem so predstavili sicer le eno popolnoma električno vozilo, 2020 XC40 Recharge, mestnega terenca z dosegom okoli 320 km dosega. Obe vozili potrebujeta 40 minut, da se njuni bateriji napolnita do 80 %, kar utegne biti težava za denimo ameriške voznike, ki na dan napravijo več 100 km samo za do službe in nazaj. A pri Volvu se ne vdajo zlahka. “Popolnoma psem prepričan, da kmalu ne bo veš stranke, ki bi si želela vozila z bencinskim motorjem,” je dejal Samuelsson. “Prepričan sem, da so električna vozila za voznike bolj privlačna.”

Pri Volvu dodajajo, da bodo do leta 2025 prešli na prodajo hibridnih in popolnoma električnih vozil (v razmerju 1:1), v naslednjih letih pa da se bo jeziček premaknil v korist električnih vozil. V naslednjih letih bodo opustili klasično prodajo in prešli na spletno prodajo.

Volvo ni edini s takšno vizijo. Podobna naznanila namreč prihajajo tudi od drugih avtomobilskih proizvajalcev, kot sta recimo Jaguar in Bentley.

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekVrhunska alternativa lesu
Naslednji članekKam z odrabljenimi igračami?
Nadja Jurca

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.