Kam z odrabljenimi igračami?

Igrače

Medtem ko nekateri zares nimajo možnosti otrokom kupiti igrač, je pri nekaterih stanje ravno obratno. Igrač je preveč in nobena ni prav dolgo zanimiva. Kam z igračami, s katerimi se vaši otroci ne igrajo več?

  1. Prodajte ali podarite jih

Igrače, s katerimi se vaši otroci ne igrajo več, lahko poskusite prodati preko najrazličnejših portalov, skupin na družbenih omrežjih, spletnih bolšjakih. Če se vam s prodajo ne da ukvarjati ali pač želite opraviti dobro delo, jih lahko podarite nekomu, ki jih potrebuje in si jih morda ne more privoščiti.

2. Ustanove

Igrače, ki so cele in delujoče, lahko očiščene odnesete tudi v materinske domove, a jih prej kontaktirajte. Igrače zbirajo tudi pri Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje, a morajo biti igrače nove (lahko v embalaži ali brez, z etiketo ali brez, le da ni obrabljena, poškodovana ali umazana).

3. Center ponovne uporabe

V Centru ponovne uporabe bodo prav tako z veseljem sprejeli nepoškodovane in še delujoče igrače ter jim vrnili življenje.

4. Izmenjava daril

Še ena praktična rešitev je, da se povežete s prijatelji in znanci ter si med seboj otroci izmenjajo igrače. Igrača, ki vašim otrokom ni več zanimiva, utegne biti prava popestritev za otroke znancev – in obratno.

5. Razmišljajte trajnostno

Če imate več otrok, igrače shranite za drugega otroka, izmenjujte si jih s prijatelji, podarite jih komu, ki jih svojemu otroku težko kupi ali jih sploh ne more. Najslabše, kar lahko storite, je, da delujoče igrače odnesete v najbližnji smetnjak. Na smetišču ne bodo razveseljevale prav nikogar več, bodo pa bremenile naš lepi planet. Ni bolje, da se z njimi lahko zabava še kdo?

 

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekVolvo naznanil pomembno odločitev
Naslednji članekTesla v februarju z Bitcoinom zaslužila več kot s prodajo avtomobilov v letu 2020
Nadja Jurca

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.