Kako lahko sami očistimo klimo in zboljšamo njeno delovanje

tratnjek 1

Čeprav smo koledarsko še v pomladi, so temperature že nekaj dni prav poletne. Če ste med tradicionalnim spomladanskim čiščenjem pozabili na čiščenje svoje klimatske naprave, je sedaj pravi čas, da se tega lotite še pred pravo poletno vročino.  Klimatska naprava bo delovala brezhibno in nam dovajala svež zrak le v primeru, ko bo pravilno vzdrževana – očiščena in servisirana. Pri rednem uporabljanju klimatske naprave se začnejo nečistoče in kondenzat nabirati v notranji enoti. Zato je potrebno poskrbeti za redno čiščenje in vzdrževanje, ki bo poskrbelo za dobro počutje in zagotovilo pogoje za zdravo okolje.

Ali ste vedeli, da lahko sami očistite svojo klimatsko napravo? Pri klimatskih napravah Samsung Wind-free je postopek zaradi dobro oblikovanega ohišja še posebej enostaven.

V podjetju Tratnjek d.o.o. so za vas pripravili nasvete, kako na enostaven način sami preverite, ali je klimatska naprava redno in pravilno vzdrževana ter jo lahko tudi sami očistite. Poleg lastnega rednega spremljanja čistoče v klimatski napravi pa je priporočljivo narediti tudi letni servis, pri katerem se opravi globinsko čiščenje in vzdrževanje učinkovitosti delovanja klimatskih naprav. Strokovnjaki opozarjajo, da naprava za vsako leto, ko ne opravimo servisa izgubi 5% svoje učinkovitosti, kar po treh letih pomeni že 15% zmanjšano učinkovitost! Z lastnim čiščenjem in strokovno opravljenim letnim servisom lahko preprečite kar 80 % okvar, ki bi se lahko zgodile v sezoni zaradi nepravilnega vzdrževanja.

Naj bo poletje prijetno hladno z dobro očiščeno in vzdrževano klimatsko napravo!

samsung@tratnjek.si | 080 40 80 | Spletna stran

Generalni uvoznik hladilno-ogrevalnih naprav Samsung. Kreativno, izkušeno ter fleksibilno podjetje na področju dobave in montaže, vzdrževanja klimatskih sistemov, alternativnih virov energije, servisiranju elektronike.

Prejšnji članekNasveti pri izbiri zunanjega pohištva
Naslednji članekVolkswagen se poigrava z možnostjo ID Buzz pickupa
logo Tratnjek klima center
samsung@tratnjek.si|080 40 80| Spletna stran

Generalni uvoznik hladilno-ogrevalnih naprav Samsung. Kreativno, izkušeno ter fleksibilno podjetje na področju dobave in montaže, vzdrževanja klimatskih sistemov, alternativnih virov energije, servisiranju elektronike.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.