Volkswagen ID.2 all: Predstavitev cenovno ugodnega EV malčka

Volkswagen ID.2 all
Volkswagen ID.2 all Foto: on vw

Volkswagen je svoje oboževalce presenetil s prrkazom električnega koncepta Volkswagen ID 2all, katerega glavna lastnost je cenovna dostopnost. Njegov izid je Volkswagen napovedal za leto 2026, prikazan pa je nov dizajn, ki je navdih prevzel od modelov Beetle, Golf in Polo. Kaj vse vemo o prihajajočem konceptu, za katerega bo potrebno odšteti manj kot 25 tisoč evrov?

Cenovna ugodnost Volkswagna ID.2 all je le začetek

Nemška znamka je predstavila svojo konkurenco modeloma Peugeot e-208 in Opel Corsa-e. Njihov model bo stal na težko pričakovani platformi MEB Entry, ki jo Volkswagen napoveduje že kar nekaj časa. Slednjo bodo uporabljali tudi Cupra Urban Rebel, prihajajoči crossover Škode in še neznan Volkswagnov model, prav tako crossover.

Volkswagen ID.2 all se bo postavil ob bok Volkswagnu ID 3, prav tako električnemu avtomobilu znamke. VW za svoj novi koncept pravi, da je »prostoren kot Golf in ugoden kot Polo«. Cilj podjetja je namreč, da bi osnovno ceno modela postavil na manj kot 25 tisoč evrov.

Volkswagen ID.2 all
Volkswagen ID.2 all Foto: on vw

ID 2all prikazuje povsem nov dizajn, ki naj bi krasil vse prihajajoče modele Volkswagna. Gre za del prenove znamke, ki naj bi po besedah glavnega moža Thomasa Schäferja iz Volkswagna ustvarila ljubečo znamko. Ta filozofija naj bi bila del popolnega sprejemanja Volkswagnove tradicije in zapuščine, ki ju želijo vložiti v prihajajoče modele. Tako je prav ID 2all že jemal navdih iz modelov Polo ter Golf.

Nova platforma MEB Entry predstavlja novo ero

Nova platforma podjetja je zdaj uporabljena za predstavitev novih modelov. Tako je ID.2 all dolg 4050 mmm, kar je sicer krajše od trenutnega Pola, a je njegova 2600 mm dolga medosna razdalja razlog za veliko več prostora. Prtljažnik ima 480 litrsko prostornino, ko pa so zadnji sedeži zloženi se prostornina poveča na 1330 litrov.

Volkswagen ID.2 all
Volkswagen ID.2 all Foto: on vw

Motor bo dosegel 223 konjskih moči, z enim polnjenjem pa bo vozilo doseglo 450 kilometrov vožnje. To mu bosta omogočili dve različici baterij – 38 kWh in 56 kWh – vsaka z različno tehnologijo. Od 10 do 80 odstotkov se bo lahko 58 kWh baterija napolnila v 20 minutah.

Najvišja hitrost vozila je 160 kilometrov na uro, do 100 kilometrov na uro pa bo pospešil v manj kot 7 sekundah. Vso notranjost si lahko ogledate v spodnji galeriji, ki jo je razkril Volkswagen.

Volkswagen ID2 all bo eden od 10-ih električnih avtomobilov, ki jih bo znamka izdala do leta 2026. Med njimi bodo ID 3, ID Buzz, ID 7 in neimenovani terenec. Poleg vsega tega pa se nemška znamka ukvarja z modelom električnega vozila, katerega cena bi se začela pri manj kot 20 tisoč evrov.

Prejšnji članekFord Bronco prvič v zgodovini tudi k nam
Naslednji članekSi želi Slovenija pokoriti ameriški trg?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.