Ford Bronco prvič v zgodovini tudi k nam

Ford Bronco prihaja v Evropo
Foto: on ford

Ford Bronco je legenda avtomobilizma, o tem ne gre dvomiti. Ameriške mišice, če so sploh kdaj obstajale v svetu avtomobilov. Ameriška ikona bo zdaj prvič v zgodovini na voljo tudi v Evropi, seveda v omejenem številu.

Ameriška ikona Ford Bronco prihaja v Evropo

Ford bo model Bronco predstavil evropskim tržiščem prvič v zgodovini, a v zelo omejenem številu in z določenimi pogoji uporabe. V Evropi bo Ford Bronco na voljo v dveh različicah – Badlands in Outer Banks. Prva je namenjena ekstremni off-road vožnjii.

Broncosi, ki bodo na voljo evropskim državam se bodo pohvalili z istim 2.7-litrskim Ecoboost V6 bencinskim motorjem, ki krasi ameriško različico in doseže 330 konjskih moči. Vse to skrbno uporabi 10-stopenjski menjalnik, ki vozilu omogoča vožnjo s 5 km/h ob 2400 vrtljajih na minuto. To zniža možnost okvare pri resnih oziroma ekstremni vožnji po zelo zahtevnih površinah.

Vozila bodo ponujala unikaten zunanji dizajn, med katerimi je plaketa proizvajalca in dodatki, ki so možnost izbire – vodoodporna neoprenska pregrinjala sedežev. Različice Badlands naj bi prispele tudi z možnostjo menjave med dvo in štiri kolesnim pogonom.

Kakšna bo cena Forda Bronco?

Ford še ni razkril cene za evropske Broncose, potrdil pa je, da vozila ne bo v Veliki Britaniji. Tam jih je namreč moč dobiti preko specializiranega prodajalca, njihova cena pa dosega vse od 45 do 85 tisoč britanskih funtov (50 do 96 tisoč evrov).

Ford Bronco v mestu
Foto: on ford

V ZDA se cena Forda Bronco prične pri 30 tisoč dolarjih, kar lahko za evropske razmere nekoliko zvišamo. Verjetno ni daleč ugibanje, ki temelji na podobnosti z britansko ceno priljubljenega Forda.

Ford Bronco se je leta 2021 vrnil v ameriške prodajalne po skoraj četrt stoletja trajajoči tišini. Ford je zgolj v ZDA prodal več kot 117 tisoč primerkov v letu 2022. Zunanji izgled prenove je navdih jasno jemal iz prve generacije modela, ki smo ga videli leta 1966.

Ford Bronco: The Off-Road Adventure Begins | Ford News Europe

Prejšnji članekKako prihraniti denar s pravilno izbiro vrat?
Naslednji članekVolkswagen ID.2 all: Predstavitev cenovno ugodnega EV malčka

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.