Varno nočno kolesarjenje s solarno kolesarsko lučjo

Kolesarske luči so nujen pripomoček za varno kolesarjenje ponoči, vendar pa so nagnjene k okvaram ravno v trenutkih, ko jih najbolj potrebujemo. Dinamo, ki polni klasične kolesarske luči, je pogosto tudi glasen in oteži poganjanje kolesa. Ali obstaja kakšna boljša rešitev?

Nizozemsko podjetje Rydon je razvila zeleno rešitev za vse omenjene kolesarske težave. Razvili so namreč kolesarsko svetilko s kodnim imenom Pixio. Gre za trpežno kolesarsko luč, ki delujejo na podlagi sončne energije. Pritrdi se lahko na katerikoli del kolesnega okvira – namestitev je preprosta, fiksiranje je, za razliko od večine ostalih kolesarskih rešitev, izredno čvrsto.


Svetilka deluje s pomočjo energije, ki jo sharanijo fotovoltanične celice. Čez dan se te napolnijo, kar da svetilki potrebno energijo za delovanje ponoči.


Rydon Pixio ima preprosto, vendar elegantno obliko, ki se lahko enostavno pritrdi na kolo z uporabo traku, ki preprečuje krajo. Svetilka ima vgrajeno fotovoltaično ploščico, ki je zaščitena z vodotesnim ohišjem. Preprosto shranjevanje kolesa v sončnem območju ali vožnja podnevi, napolni akumulator z energijo. Le-ta bo dobavljal energijo LED žarnici tudi ponoči.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.