Ključek USB Power Meter razkriva vampirje, ki prenosnikom srkajo električno energijo

USB Power Meter je nadvse zanimiva naprava, ki omogoča hitro in enostavno merjenje rabe električne energije naprav, ki so priključene na prenosnik. Za nakup novosti je potrebno na Daljnem vzhodu odšteti preračunanih 25 evrov, trenutno še ni znano, ali bo ta na voljo tudi v Evropi.

Ko uporabljamo prenosni računalnik na terenu brez možnosti dostopa do električne vtičnice, je ključnega pomena, da je njegova avtonomija delovanja čim daljša. Čeprav se morda lahko sliši nekoliko nenavadno, zunanje naprave, ki jih priključimo na prenosnik, lahko zmanjšajo avtonomijo delovanja celo za več kot četrtino. Zaradi tega je ključnega pomena da vemo, katerih zunanjih naprav se moramo izogibati v primeru, da želimo doseči čim daljšo avtonomijo delovanja prenosnika.

Ker merjenje rabe električne energije zunanjih naprav ni ravno preprosta naloga, so se japonski inženirji domislili nadvse zanimivega merilca porabe električnega toka. Novost s prodajno oznako »USB Power Meter« je za preračunanih 25 evrov, že na prodaj na spletni strani http://goo.gl/phPDO. Merilnik porabe električne energije ni večji od običajnega ključka USB ter je združljiv z vsemi vmesniki USB in napravami, ki jih je mogoče priključiti na prenosnik.

Z uporabo merilnika rabe električne energije USB Power Meter bomo ob priklopu zunanje naprave lahko v realnem času izmerili padec avtonomije delovanja prenosnega računalnika, povprečno porabo električne moči ter minimalni in maksimalni električni tok. Statistiko za posamezno zunanjo napravo lahko celo izvozimo na računalnik za kasnejšo analizo.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.