Tri glavne novice iz Tesline skupščine delničarjev

Indianapolis - Circa April 2017: Tesla Service Center. Tesla designs and manufactures the Model S electric sedan IV
Photo by jetcityimage on iStock

Elon Musk in Tesla sta v teksaški tovarni priljubljene znamke pripravila delniško skupščino, ki so si jo ogledali milijoni po svetu in (malo manj) v živo. Čeprav je bilo povedanih kar nekaj novic, ki so razveselile in razžalostile oboževalci, smo izluščili glavne tri novice skupščine. Kaj se bo dogajalo s težko pričakovanimi modeli Cybertruck in Roadster ter platformo za cenovno dostopne Tesle?

Tesla Cybertruck je KONČNO potrjen

Dolgo odloženi pick-up Cybertruck bodo pri tesli začeli proizvajati še letos. Novica je presenetila, ko je bil v proizvodni obliki prikazan na dnevu vlagateljev več kot tri leta po razkritju, ki se je uvrstilo na mnoge naslovnice.

Spomnimo, da naj bi bil prvotno predstavljen leta 2021, pri Tesli pa so trdili, da so že novembra 2019 prejeli 200 tisoč naročil.

Tesla Cybertruck bi lahko bil kmalu na voljo
Tesla Cybertruck bi lahko bil kmalu na voljo Photo by on tesla

Tesla Roadster bo (spet) zamudil

V načrtu izdelave Tesle očitno ni bil dolgo obljubljeni naslednik prvega modela podjetja, Roadster.

Novi koncept je bil prikazan leta 2017 in Elon Musk je mnogo kasneje potrdil načrte za lansiranje modela v letu 2023. Kljub temu sta bila v predogledu nove Tesle le dva izdelka: eden je očitno cenovno dostopen ‘model 2’, drugi pa bolj pokončno in veliko večje vozilo v slogu, verjetno Robotaxi.

Na skupščini delničarjev je Musk dejal: “Pričakujemo, da bomo letos dokončali inženiring in oblikovanje naslednje generacije Tesle Roadster in upajmo, da bomo začeli s proizvodnjo – [in] to ni zaveza, ampak – upajmo, da bomo proizvodnjo začeli naslednje leto.”

Indianapolis - Circa March 2022: Tesla EV electric vehicles on display. Tesla products include electric cars, battery energy storage and solar panels.
Foto: jetcityimage iz iStock

Novi motorji povečujejo učinkovitost

Nadgradnja tehnologije motorja je povzročila 75-odstotno zmanjšanje silicijevega karbida. Šef pogonskih sklopov Colin Campbell je dodal, da Teslin motor naslednje generacije sploh ne bo uporabljal redkih zemeljskih kovin.

tesla, supercharger, battery
Foto: Blomst iz Pixabay
Prejšnji članekTe stvari najbolj skrbijo prodajalce vozil
Naslednji članekNasveti za varno čiščenje steklokeramične in indukcijske plošče brez prask

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.