Test letnih pnevmatik 215/55 R17

Test letnih pnevmatik 2024
Test letnih pnevmatik 2024 Foto: Marcus Millo iz iStock

20Katere letne pnevmatike kupiti? To je vprašanje, ki je spet popularno in nujno, ko se Slovenija pripravlja, da zimske gume nadomesti z letnimi. Seveda se vam prav nič ne mudi, saj nam jo je vreme že večkrat zagodlo. Za pripravo pa je tu test letnih pnevmatik 215/55 R17.

Test letnih gum 215/55 R17

Pnevmatike dimenzije 215/55 R17 so primerne tako za družinske avtomobile nižjega srednjega razreda kot za priljubljene cestne terence. Večino testnih kilometrov so pri AMZS prevozili s Volkswagnovim cestnim terencem T-roc, nekaj pa tudi z VW golfom in Škodino Octavio. Tudi manjši avti imajo vse večje dimenzije pnevmatik, kar zagotovo prinese nekaj boljše vozne lastnosti, a tudi višje cene pnevmatik. Vse preskušene pnevmatike so ustrezale hitrostnima razredoma W (do 270 km/h) oziroma Y (do 300 km/h).

»Nobena od pnevmatik, preskušenih na letošnjem AMZS testu letnih pnevmatik, se pri nobenem od pomembnih meril ni odrezala tako slabo, da bi bila zaradi tega skupna ocena tako slaba, da bi v AMZS odsvetovali nakup te pnevmatike,« je celoten test podčrtal odgovorni urednik AMZS Motorevije Blaž Poženel.

Od šestnajstih pnevmatik si niti ena ni prislužila negativne ocene, a so bile razlike še vedno velike in očitne. Tri pnevmatike so dobile oceno zelo priporočljivo (4 zvezdice), dvanajst pnevmatik je prejelo oceno priporočljivo (3 zvezdice), ena pa oceno priporočljivo z omejitvami (2 zvezdici).

Katere pnevmatike so torej najboljše? Preverite v spodnji razpredelnici.

Test letnih pnevmatik 215/55 R17 W in Y
Test letnih pnevmatik 215/55 R17 W in Y Foto: on amzs
Prejšnji članekSolatube sistemi za osvetljevanje z naravno svetlobo
Naslednji članekVelika noč je pred vrati: kako pravilno skuhati jajca, ne da bi počila?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.