Solatube sistemi za osvetljevanje z naravno svetlobo

Sarah McGill children playing under Solatube Tubular Skylights

CGI profile w-personDnevna svetloba je izjemno pomembna za naše zdravje in v veliki meri vpliva tudi na naše vsakodnevno počutje in razpoloženje. Tega se ljudje še vedno premalo zavedamo, raziskave pa kažejo, da v povprečju kar 90 % časa preživimo v notranjih prostorih. Zato je višja kakovost bivanja, ki jo zagotavlja tudi primerna osvetlitev, za vse nas izjemnega pomena. In ker pogosto v svojih domovih in tudi na delovnih mestih nimamo dovolj naravne svetlobe, čez dan nenehno prižigamo luči. Z inovativnimi sistemi Solatube, ki jih v individualne hiše vgradimo že v nekaj urah in brez večjih posegov v strešno konstrukcijo, lahko zdaj to spremenite in si učinkovito razsvetlite prostore, kjer dnevno svetlobo najbolj pogrešate.

Vgradnjo svetlobnikov, ki ponujajo brezplačno alternativo električni energiji, je mogoče načrtovati že v fazi projektiranja stanovanjske hiše, pogosto pa jih vgrajujemo tudi v starejše objekte, kjer imajo prostori naravno svetlobo skopo odmerjeno.

Rafter 160 celilingNaš sistem vključuje različne strešne obrobe, tako da  montažo lahko izvajamo na vseh vrstah strešnih kritin. Pogosto se srečujemo s problemom, kako premostiti več bivalnih etaž, zato investitorjem običajno ponudimo rešitev z montažo sistema preko kotnih delov prostorov. Za prehod preko etaž uporabljamo kronsko vrtanje in ob pravilni zaščiti lahko to izvajamo tudi v opremljenih prostorih.

Cevi lahko s strehe v objekt podaljšujemo z ravnimi ali pregibnimi deli do dolžine 16 m, pri tem pa ne ogrozimo rezultatov svetilnosti. Sistem za bivalne objekte je na voljo v dveh dimenzijah s premeroma 25 in 35 cm, ki učinkovito razsvetlita 10 m² oz. 16 m² prostora. Za razkošno osvetljevanje poslovnih, trgovskih in proizvodnih prostorov pa so na voljo tudi večji sistemi.

Energijsko varčni cevasti sistemi Solatube so zasnovani tako, da vso razpoložljivo zunanjo dnevno svetlobo s strehe učinkovito prenesejo v notranjost zgradbe. Koliko sistemov boste potrebovali za posamezen prostor, bo odvisno od njegove velikosti, lege in namembnosti. V prostorih, kjer se pogosto zadržujete, boste za branje, kuhanje ali ustvarjanje zagotovo potrebovali več svetlobe, kot na primer na stopnišču ali hodniku, kjer si obuvate copate in odlagate plašče.

lightkit incandescentSolatube sistemi vam bodo vsak dan učinkovito prenašali zunanjo svetlobo v vse temne kotičke ali premalo osvetljene prostore, pa naj bo to kuhinja, kopalnica, dnevna soba, kabinet ali hodnik. Z njimi lahko osvetlite tudi pretemna stopnišča, garaže, kletne in druge prostore, kjer vgradnja klasičnih ali strešnih oken ni mogoča ali smiselna. V sistem vgrajene varčne sijalke, ki so na voljo kot dodatna oprema, omogočajo osvetlitev prostorov tudi v nočnem času. Inovativni optični sistemi bodo preprečevali tudi vdor UV in IR žarkov, ki povzročajo bledenje barv ali neželeno dodatno segrevanje prostora. Svetlobnike Solatube vgrajujemo tudi na osončene fasade, zelene strehe in na druge uporabne površine.

info@kerber.si | 01 361 83 65 | Spletna stran

Spustite naravno svetlobo v svoj dom. Strankam nudimo brezplačno strokovno svetovanje.

Prejšnji članekTo pa je odlična novica za številne starše, od države bodo prejeli enkratni znesek
Naslednji članekTest letnih pnevmatik 215/55 R17
info@kerber.si | 01 361 83 65 | Spletna stran

Spustite naravno svetlobo v svoj dom. Strankam nudimo brezplačno strokovno svetovanje.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.