Tehnologija, ki vsako kolo spremeni v e-kolo

Nekaj najboljšega je, če se lahko zjutraj v službo odpravimo peš ali s kolesom. A dejstvo je, da se nihče ne želi v službi pojaviti popolnoma utrujen in prepoten. Da bi na cilj lahko prispeli kar se da spočiti, omogoča nova tehnologija, ki lahko vsako kolo spremeni v električno.

Nova tehnologija je pravzaprav prenosni električni motor, ki se ga namesti na povsem običajno kolo. Sistem, ki so ga poimenovali Clip, deluje tako, da zagotavlja dodatno moč, ko moramo kolo poganjati v hrib ali da lažje premagamo tistih zadnjih nekaj metrov poti. Z dodatno močjo je potrebnega manj napora z naše strani, da premagamo določeno razdaljo.

Naprava se namesti na prednje vilice. Tehta vsega le 1,7 kg, pospraviti pa jo je mogoče kar v nahrbtnik. Izdelana je tako, da je kompatibilna s katerim koli kolesom, tudi tistim, ki si jih izposodite.

Vgrajen ima motorček z močjo 450 W, energijo zagotavlja Li-ion baterija 4 Ah/36 V, z napravo pa se preko Bluetooth povezave povežemo z mobilnim telefonom. S pomočjo aplikacije ima uporabnik med drugim pregled nad tem, koliko je zmanjšal svoj ogljični odtis.

Ko prispete na cilj, napravo odstranite s kolesa, pospravite v torbo in jo hitro ponovno napolnite za vožnjo nazaj.

Omejena proizvodnja

Projekt podjetje predstavlja preko platforme za množično financiranje Kickstarter. Namen je po eni strani zbrati sredstva za zagon proizvodnje, po drugi pa, kot pojasnjujejo, ustvariti bazo podpornikov ter potencialnih soustvarjalcev, ki bi pomagali realizirati ta projekt in sistem CLIP bi lahko postal resničnost.

Za začetek nameravajo izdelati le 50 naprav CLIP, saj si želijo artikle dostaviti svojim prvim kupcem, podpornikom, ob tem pa zagnati projekt in proizvodnjo, kot je treba. Alfa prototip je uspešna testiranja prestal oktobra 2018, če bo šlo vse po načrtih, pa naj bi prvi kupci naprave dobili še letos.

Urednica portala MojPrihranek.si

VIRClip
Prejšnji članekLupine velikonočnih jajc uporabite na vrtu
Naslednji članekPremišljeno pri izbiri notranjih vrat

Urednica portala MojPrihranek.si

1 komentar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.