Sony predstavil novo električno vozilo Vision-S 02 in napovedal harmonijo z roboti

Sony Vision-S 02 je novi test za vstop podjetja v svet električnih vozil
Sony Vision-S 02 je novi test za vstop podjetja v svet električnih vozil

Gigant elektronske industrije Sony se vse resneje spogleduje z električnimi vozili. Na dogodku CES (Consumer Electronics Show 2022) so predstavili že svoj drugi prototip električnega vozila, ki pa žal ni namenjen javni uporabi ali prodaji. Sonyjevo EV vozilo se imenuje Vision-S 02 in je drugi v zaporedju vozil, ki jih Sony uporablja za testiranje svojega vstopa v svet avtomobilizma.

Sony Vision-S 02 je novi električni prototip

Sony Vision-S 02 je bolj kot ne še en poskusni zajček za Sonyjev morebitni vstop v svet električnih avtomobilov. Že leta 2020 so uradno napovedali svoj vstop v to branžo, pred kratkim pa napovedali sestrsko podjetje Sony Mobility. Istega leta so prikazali tudi Sony Vision-S iniciativo, ki je bila prvi korak k e-mobilnosti. Sedan Vision-S 01 je bil prvi test in povezal tudi izkušnjo človeka s tehnologijo.

Aprila 2021 je Sony pognal testna vozila opremljena s 5G povezavo in napredoval pri svojih tehnologijah. Vse v želji po električnem vozilu, ki bi lahko zapeljal na ceste z uporabnikom za volanom. Novi Vision-S 01 SUV je prototip, ki ima isti namen in isto platformo. Testiran bo na javnih cestah.

Videz novega Sonyja Vision-S 02 je pravi moderen SUV
Videz novega Sonyja Vision-S 02 je pravi moderen SUV

Sony napovedal harmonija ljudi in robotov

Varnostna tehnologija vozila je namenjena zagotavljanju popolne varnosti za potnike in s senzorji omogoča 360-stopinjsko zaznavanje okolice v visoki resoluciji in zaznavnosti. »Intuitivna vozna interakcija in povezava z zvočnim in predstavnostnim sistemom,« kot so se izrazili pri podjetju nakazuje na združenje varnosti in zabave. Poleg tega naj bi bilo prav vse avtomatizirano in namenjeno lažjemu opravljanju z vozilom in vožnje same.

Notranjost vozila Sony Vision-S 02 bo tehnološko napredna
Notranjost vozila Sony Vision-S 02 bo tehnološko napredna

»Novo podjetje bo strmelo k najboljši uporabi umetne inteligence in robotske tehnologije ter s tem pripomoglo k harmoniji življenja z roboti, polnjenju življenja s čustvi in izboljšanju družbe,« je Sony pojasnil v javni objavi. »Z vozilom Vision-S, ki pripomore k evoluciji mobilnosti, avtonomnim robotom aibo in dronom Airpeak bo Sony znova in znova iskal nove vrline za izboljšanje industrije,« so še dodali.

VISION-S 02 | Concept Movie

Prejšnji članekI-VENT: prihodnost prezračevanja
Naslednji članekNovi Citroën ë-Berlingo se predstavi, tokrat v električni obliki
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.