So pri BMW izgubili stik z realnostjo? V avtih igralne konzole in televizija

Igralne konzole v avtomobilih
Igralne konzole v avtomobilih Foto: on carmagazine

Že dolgo je jasno, da se vozniška izkušnja spreminja. Med zadnjimi spremembami je tudi novost, ki jo več kot očitno uvaja nemška znamka BMW. Njihovi vozniki bodo namreč lahko v svojih avtomobilih igrali videoigre, gledali televizijo v živo in na zahtevo. Je to prihodnost avtomobilizma?

BMW predstavil brezžične igralne konzole in televizijo

V Las Vegasu je na sejmu zabavne elektronike BMW predstavil novosti svoje prihodnosti v svetu avtomobilizma. V njihovih prihajajočih modelih naj bi nas čakalo kar nekaj novitet. Te vključujejo tudi razvoj obstoječega glasovnega pomočnika BMW in sistemov za oddaljeno parkiranje.

Brezžične igralne konzole so zasnovane za BMW-jev najnovejši operacijski sistem (OS) 9.0, ki bo uveden pozneje letos, igre pa bodo prikazane na zaslonu zabavno informacijskega zaslona v avtomobilu. Sistem deluje prek aplikacije AirConsole, uporabniki pa lahko izbirajo med igrami v trgovini BMW ConnectedDrive Store.

BMW je pokazal tudi posodobitve svoje video aplikacije za operacijski sistem 8.5 in 9.0, ki omogoča pretakanje digitalne vsebine na osrednjem zaslonu prek aplikacije Tivo. Sistem, razvit v sodelovanju s podjetjem Xperi, zdaj uporabnikom omogoča pretakanje televizije v živo in dostop do vsebin na zahtevo. Sistem je bil uveden pri novem BMW serije 5 in bo letos uveden v nadaljnje modele – vključno z drugo generacijo BMW X2 in novimi modeli Mini.

Tako video aplikacijo kot igralni sistem je mogoče uporabiti le, ko je avto ustavljen. Verjetno bi morali take informacije začeti s tem dejstvom, kajne?

BMW Owners can Play Joystick Games in their cars NOW!

Žiga Kastelic

SEO urednik

Prejšnji članekKdaj pospravite božične okraske in drevesce? Večina jih je že, nekateri jih bodo imeli do julija
Naslednji članekOgrevanje s klimatsko napravo pozimi: Učinkovitost, stroški in prednosti
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.