Slaba novica za ljubitelje Ženevskega avtošova

Ženevski avtosalon odpovedan še četrtič zapored
Ženevski avtosalon odpovedan še četrtič zapored Photo by on gims

Ženevski mednarodni avtošov 2023 je odpovedan zaradi nesigurnosti v globalni ekonomiji in geopolitiki. Dogodek je bil napovedan za februar naslednje leto v Ženevi in novembra v katarski Dohi. Zdaj so se odgovorni odločili, da bo naslednje leto potekal le novembrski dogodek, kar pomeni, da gre že za četrto zaporedno odpoved enega najbolj priljubljenih avtošovov na svetu.

Četrta zaporedna odpoved Ženevskega avtosalona

Ženevski avtošov se je v lanskem letu povezal s Qatar Tourismom, kar je pomenilo tudi dogodke v Dohi. Dom sestrske različice mega priljubljenega avtošova je Doha Exhibiton and Convention Center. Najprej je bilo napovedano, da bosta leta 2023 potekala oba dogodka – v Ženevi in Dohi. Zdaj so odgovorni potrdili, da je dogodek v Ženevi odpovedan zaradi nestabilnosti geopolitike in globalne ekonomije.

Že četrto leto zapored je Ženevski avtosalon odpovedal. Dogodki v letih 2020, 2021 in 2022 so bili odpovedani zaradi pandemije covida-19, kar je posredni razlog letošnje odpovedi. »Po oceni stanja je postalo jasno, da salon v Ženevi v letu 2023 ne bo mogel potekati,« je povedal direktor Ženevskega motošova Sandro Mesquita.

Ženevski avtošov je tudi v letu 2023 odpovedan
Ženevski avtošov je tudi v letu 2023 odpovedan Photo by on gims

»Znamkam, ki so želele sodelovati, oboževalcem in zvestim obiskovalcem našega Ženevskega salona se iskreno opravičujemo, da smo morali odpovedati dogodek naslednje leto,« je še povedal.

»Zdaj smo popolno predani organiziranju GIMS v Dohi, hkrati pa se veselimo potrditve datumov za ta prelomni dogodek, ki ga organiziramo s turizmom Qatar,« je za konec povedal Sandro Mesquita.

Prejšnji članekZa 47 projektov predelave lesa razdeljenih 26 milijonov
Naslednji članekNasveti pri izrisu kuhinje

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.