Nasveti pri izrisu kuhinje

Domestic Kitchen Design (conception) - 3d illustration
Photo by Marc_Osborne on iStock

Izris kuhinje je najboljši način, kako ustvariti novo kuhinjo, ki bo karseda funkcionalna. Večina kupcev ima v glavi idejno zasnovo kuhinjo, predvsem kar se tiče barv in elementov. Majhen odstotek pa si lahko vse to predstavlja tudi v obstoječem prostoru, kjer bo kuhinja stala. Zato je izris še kako pomemben korak pri nakupu kuhinje.

Izris kuhinje največkrat v poslovalnicah

Vse poslovalnice s kuhinjami že ponujajo izrise kuhinj. IKEA je edini večji ponudnik, ki omogoča spletni izris. Preostali pa za izris kuhinje zahtevajo obisk poslovalnice, kjer se je včasih potrebno tudi naročiti na obisk. Na izris se lahko prijavite preko spletne strani, osebnega obiska ali telefonskega klica. Kaj pa boste pri izrisu kuhinje potrebovali?

Tloris kuhinje

V prostoru, kjer bo postavljena kuhinja, izmerite tloris. Glede na tloris prostora bo ustvarjena tudi sama kuhinja. Tu govorimo o vseh nespremenljivkah, kot so stene, okna in vrata.

Mere kuhinje

Že pri tlorisu kuhinje ste se pripravljali na merjenje kuhinje oziroma prostora, kar bo potrebno za izris kuhinje še nekoliko izboljšati. V samem prostoru je veliko elementov in dimenzij, ki jih boste potrebovali pri izrisu kuhinje. To so:

  • višina in širina sten, oken in vrat,
  • razdalje od oken do stene, vrat do kota sobe, tal do okenske police,
  • umestitev radiatorjev,
  • umestitev stikal in vtičnic.
Couple Facing Custom Kitchen Drawing Gradating To Photo.
Photo by Feverpitched on iStock

Priključki v kuhinji

Za namestitev elementov v fazi izrisa kuhinje in kasneje, je potrebno vedeti, kje so priključki. Tu mislimo na napeljave – voda, elektrika, ogrevanje in prezrečevanje. Vse to bo pomagalo pri ustvarjanju optimalnega prostora, v tem primeru kuhinje.

Podrobnosti kuhinjskih elementov

Barva, velikost, potreba, način odpiranja, stil kuhinjskih elementov in druge reči. Vse to je pomembno za izris kuhinje, kjer vam bo delavec pomagal ustvariti vam najboljšo kuhinjo. Za vse dodatne informacije se obrnite na poslovalnico in strokovnjaka, ki vam bo pomagal pri izrisu kuhinje.

Dodatne stvari, ki jih boste potrebovali pri izrisu kuhinje:

  • vaš proračun (koliko ste pripravljeni odšteti za kuhinjo),
  • želje (zato si dobro oglejte, kakšne so opcije in rešitve na trgu)
  • čas,
  • ideje,
  • pogum. 😊
Close up manager in suit is showing blueprints to female client in kitchen store. The seller shows the kitchen layout and his idea in a design and flowers for her.
Photo by T Turovska on iStock
Prejšnji članekSlaba novica za ljubitelje Ženevskega avtošova
Naslednji članekIzobraževanja za odrasle se morajo ustaviti: Kaj to pomeni za digitalni bon?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.