Za 47 projektov predelave lesa razdeljenih 26 milijonov

Social media or online shop banner for product promotion
Photo by Paulina Kopijkowska on iStock

Zaključila se je obravnava vlog, ki so bile poslane na prvo odpiranje Javnega razpisa za spodbujanje večje predelave lesa za hitrejši prehod v podnevno nevtralno družbo. Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je izdalo 47 pozitivnih sklepov in tako odobrilo sofinanciranje vlagateljem v višini skoraj 26 milijonov evrov.

Skoraj 26 milijonov za 47 projektov predelave lesa

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je izdalo 47 pozitivnih sklepov za projekte predelave lesa v vrednosti 25.730.602,19 evrov. Javni razpis za spodbujanje večje predelave lesa za hitrejši prehod v podnebno nevtralno družbo (NOO LES).

Za drugi rok razpisa, na katerega lahko upravičenci vloge oddajo najkasneje do 1. septembra 2022, je tako na razpolago ostalo 2.269.397,81 evra. Ministrstvo je za tri vloge, ki niso izpolnjevale razpisnih pogojev, izdalo sklepe o zavrnitvi.

O razpisu projekta NOO LES

Namen javnega razpisa je izkoristiti razvojni potencial naše strateške surovine (lesa) pri revitalizaciji gospodarstva po Covid-19 krizi ter pospešiti prehod v podnebno nevtralno družbo z večjo rabo lesenih izdelkov, ki so iz naravnega obnovljivega materiala z negativnim ogljičnim odtisom.

Cilj javnega razpisa je povečati kapacitete za snovno učinkovito predelavo lesa z najboljšo razpoložljivo tehnologijo, ki bodo prispevale k povečanju samooskrbe z lesenimi polizdelki/izdelki s poudarkom na segmentih, kjer obstajajo vrzeli na trgu.

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje investicij, ki bodo zagotavljale kapacitete za predelavo ali obdelavo lesa oziroma trajnostno gradnjo na snovno učinkovit, okolju prijazen način, v skladu s principi krožnega gospodarstva in z najboljšo razpoložljivo tehnologijo.

Na razpis se lahko prijavijo mikro, mala in srednje velika podjetja, ki se kot pravna ali fizična oseba, ukvarjajo z gospodarsko dejavnostjo in so organizirana kot gospodarske družbe, samostojni podjetniki posamezniki ali zadruge in ki imajo imajo registrirano dejavnost C16 (Obdelava in predelava lesa) ali C31 (Proizvodnja pohištva, razen C31.03 – proizvodnja žimnic).

Več dodatnih informacij najdete na spletni strani javnega razpisa.

Prejšnji članekLuksuzni Lucid Air Sapphire je najzmogljivejša električna limuzina na svetu
Naslednji članekSlaba novica za ljubitelje Ženevskega avtošova

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.