S katerimi aplikacijami lahko preverimo, kje je najcenejše gorivo?

Z aplikacijo do najcenejšega goriva. Preverite, katere aplikacije vam hitro najdejo najcenejše gorivo v Sloveniji
Z aplikacijo do najcenejšega goriva. Preverite, katere aplikacije vam hitro najdejo najcenejše gorivo v Sloveniji Photo by andreas160578 on Pixabay

Od 1. 10. 2020 se cene vseh naftnih derivatov oblikujejo prosto na trgu in jih ne določa več država. Ker to pomeni, da lahko cene določa vsak ponudnik naftnih derivatov posebej, lahko v prihodnje pričakujemo cenovno »bitko« med njimi. Da pa bomo lahko porabniki lažje spremljali, kje so kolikšne cene, so se na trgu že pojavile aplikacije, preko katerih lahko dobimo informacije takoj in v realnem času. Katere so aplikacije, ki preverjajo, kjer je najcenejše gorivo?

goriva.si – gorivo si – goriva si

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) je že marca 2019 vzpostavilo spletno aplikacijo goriva.si ki prikazuje maloprodajne cene naftnih derivatov na posameznih bencinskih servisih v Sloveniji in je v prvi vrsti namenjena potrošnikom. Preprosto vpišete svojo lokacijo, želeno oddaljenost, distributerja in prodajno mesto. Izberete lahko tudi vrsto goriva, ki vas zanima.

Aplikacija AMZS

Porabniki lahko uporabijo tudi AMZS aplikacijo, ki ponuja enake možnosti kot prva. »AMZS po začetku sproščanja cen pogonskih goriv pozorno spremlja gibanje cen na trgu. Z namenom, da bi bili člani AMZS in tudi vsi drugi vozniki obveščeni o cenah, pa je aplikacijo za pametne mobilne naprave nadgradil s funkcionalnostjo, ki omogoča transparentno primerjavo cen goriv,« pravijo na AMZS.

AMZS aplikacija vsebuje tudi širši vir prometnih informacij (prometne kamere, podatke državnih institucij, »glas ljudstva« – radijski poslušalci), za relevantnost katerih skrbi AMZS s pomočjo poslušalcev in prometnega centra Radia 1. Vključuje tudi obvestila o stacionarnih radarjih, policijskih kontrolah in drugem dogajanju na poti. Prav tako s funkcijo SOS gumba uporabnik aplikacije AMZS klicnemu centru za pomoč na cesti preko SMS sporočila pošlje natančno lokacijo prometne nesreče oziroma okvare vozila.

Uporabniki si lahko aplikacijo AMZS, ki je brezplačna, preprosto prenesejo ali naložijo s poslanim SMS sporočilom, s ključno besedo AMZS na 3131.

natankaj.si (natankaj si)

Kdo bolje špara kot gorenjc? Nihče! Zato so pod okriljem aplikacije gorenjc.si, ki sicer omogoča kontrolo nad stroški, oblikovali še aplikacijo natankaj.si. Ta nam ponuja informacije o tem, kje najceneje natankati svojega jeklenega konjička. Pri tem lahko seveda uporabite različne filtre.

Uporabite tisto, ki se vam zdi najbolj priročna in točite gorivo, kjer je najceneje.

VIRGov.si; amzs.si; natankaj.si
Prejšnji članekGorenje preusmerja presežne delavce v novo tovarno TV-jev
Naslednji članekRobotski gasilec predstavlja bolj varno gašenje požarov

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.