Gorenje preusmerja presežne delavce v novo tovarno TV-jev

Opomba urednika, 20. 10.: V objavljeni novici smo navedli nekatere napačne podatke iz zastarelih virov, za kar se iskreno opravičujemo.
“Prednost bodo dobili odpuščeni” se zamenja z “prednost bodo dobili že zaposleni”.

Črta se navedba priporočilnih pisem.
Proizvodnja med 1 in 4 milijoni se spremeni v med 2 in 4 milijoni.
“V juniju odpuščali med 540 in 320 delavcev” se črta.

V Velenju bo z začetkom naslednjega leta zaživela tovarna televizorjev. Nova družba Hisense Europe Electronic, znotraj proizvodnega območja Gorenja zagnalo tovarno TV-aparatov. Zaposlili naj bi 330 ljudi, prednost pa naj bi dobili tisti, ki so že zaposleni v proizvodnih tovarnah gospodinjskih aparatov Gorenja. Proizvodnja bo stekla z januarjem leta 2021 v eni izmed hal nekoč velikega podjetja v Sloveniji.

Štiri proizvodne linije za štiri milijone aparatov

Pod blagovno znamko Hisense, ki je kupila slovensko podjetje Gorenje, se bo proizvajalo med 2 in 4 milijoni televizorjev na leto. Sprva naj bi bilo proizvedenih 2 milijona aparatov, nato pa se bo proizvodnja povišala do štiri milijone letno. Za to bodo skrbele štiri proizvodne linije, ki pa jih bodo sorazmerno z zahtevami trga povečevali. Naložba v tehnološko opremo bo vredna sedem milijonov evrov.

Izbor zaposlenih bo opravil lastnik, ki bo poskrbel za približno 330 novih zaposlitev takoj v začetku leta. Skupaj s strokovnim kadrom bo tako do januarja odprtih 400 delovnih mest. Najprej bodo dali možnost zaposlenim v Gorenjevih tovarnah gospodinjskih aparatov, da se prezaposlijo v novo tovarno. Tudi del strokovnega kadra bodo iskali v podjetjih Skupine Hisense Europe, tako bodo vzpostavili povezovalni člen med Gorenjem in novo tovarno, bodo pa v obeh primerih priložnost za zaposlitev prav tako dobili tudi drugi, zunanji kandidati. Usposabljanje bodo v tovarni začeli v decembru, omenja se 15. v mesecu.

Hisense Gorenje
Hisense Gorenje
VIRGorenje Group
Prejšnji članekZnanost pravi, da je amazonski pragozd na odločilni točki preobrazbe v …
Naslednji članekS katerimi aplikacijami lahko preverimo, kje je najcenejše gorivo?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.