Replika Porscheja 356 na električni pogon

Med ponudbo električnih avtomobilov prevladujejo predvsem futuristično oblikovani avtomobili, ki naj bi že s svojim videzom nakazovali na napredne tehnologije. Sedaj pa Nizozemci predstavljajo avtomobil, ki navdušuje s svojo klasično obliko – legendarni Porsche 356 roadster.

Zasnova tega prepoznavnega štirikolesnika ostaja tradicionalna (nosilna šasija iz lahkih kovin s karoserijo iz plastičnih mas). Vendar pa vgrajena oprema ostaja osnovna in ne bo zadovoljila kupcev navajeni zaslonov na dotik, ker ta avtomobil nima vgrajene klimatske naprave, niti radijskega sprejemnika, zaman boste iskali tudi zračne blazine. Volan je klasičen z oblogo iz pravega lesa, podobno je tudi z armaturno ploščo, ki je izdelana iz prave kovine za avtentičen videz. Na voljo bosta dve različici – manj zahtevnim kupcem bo Mk1 na voljo s samo 20 KM, za bolj zahtevne imajo pripravljeno različico z 54 KM . Lahko bi rekli, da električni Porsche ne bo navduševal s surovo močjo, kot njegovi bencinski bratranci, vendar je dvosedežnik izredno lahek saj tehta samo 350 kilogramov. V prihodnosti bo na voljo tudi možnost preobrazbe v hibridno vozilo z vgrajenim majhnim bencinskim motorjem, ki pa bo služil kot generator takrat, ko se bo uporabnik odločil za izven mestno vožnjo.

Prodajna cena z vsemi dajatvami bo znašala 26.620 €, kar ni najbolj ugodno, vendar še vedno pod pragom večine električnih avtomobilov, ki jih ponujajo veliki proizvajalci. Če pa upoštevamo klasično noto, pa nakup postane bolj ugoden saj se v takšnem cenovnem razredu prodajajo bencinske “kopije” originalnega Porscheja. V začetku produkcije planirajo izdelvo desetih takšnih vozil.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.