Renault razkril prve fotografije novega koncepta in vozila

Prihajajoči Renault koncept, ki bo prispel v maju naj bi prikazal vodikov pogon
Prihajajoči Renault koncept, ki bo prispel v maju naj bi prikazal vodikov pogon

Renault je za maj napovedal novo konceptno vozilo, ki bo nakazalo osveženo prihodnost podjetja. Deloval bo tudi kot predogled za vozilo na vodikov pogon. Renault je koncept že pokazal znotraj podjetja na pregledu letnih številk in nekaj podrobnosti se je privleklo do površja. Renaultov koncept mora še dobiti svoje ime, a gre pri podobi za večje število podobnosti z Renaultom Petko (Renault 5). Šlo naj bi kar za crossover iz legendarnega vozila kot pri Renault 4ever.

Renault koncept je razkrit s prvo fotografijo in opisom

Koncept Renaulta še nima imena. Glede na vse, kar je bilo izrečeno in zapisano pa naj bi šlo za naslednje vozilo. Slike so skrivnostne, a nakazujejo na podobnosti z legendarno Petko, kar postavlja le nova vprašanja. Bo to predelava Renaulta 5 ali prikaz Renaulta 4ever crossover? Bomo videli v maju. Še pred tem pa nekaj informacij o prihajajočem konceptu francoskega podjetja.

Direktor podjetja Luca de Meo je jasno povedal, da je več kot le navaden dizajn: »Ko ustvarimo koncept, ga želimo ustvariti tudi v pravo vozilo.« Podrobnosti Renaultovega koncepta še niso v celoti znano, vemo le nekaj malenkosti, ki napovedujejo zanimiv avtomobil. Najverjetneje bo šlo za predelan oziroma zamenjan motor, ki ga bo poganjal vodik. To je, če gre verjeti njihovim besedam. Vodik je pri Renaultu že uporabljen v komercialnih vozilih, a v manjših oblikah.

Tehnologija bi za Renault kot podjetje pomenila znatno zmanjšanje emisij in istočasno ohranitev dokaj nizkih cen vozil. Kljub večkratni omembi vodikovega pogona naj bi bilo vozilo na voljo tudi v električni različici. Renaultov šef de Meo je povedal, da bo koncept prikazal tako elektriko kot vodik. Tudi omemba notranjih tehnoloških inovacij pomeni, da bo koncept ponudil predelano in dodelano notranjost in opremo.

Med Renaultovoimi koncepti je tudi Renault 5
Med Renaultovoimi koncepti je tudi Renault 5

Renaultov koncept bo prikazan maja 2022

Renault se je že mesece nazaj odločil, da bo imel do leta 2030 povsem električno floto. Prihod Renaulta na vodikov pogon bi predstavljalo vez med motorji z notranjim izgorevanjem in električnimi motorji.

Renaultov koncept bo luč sveta ugledal v maju, ko bo imelo podjetje »Velik Dogodek« kot so ga opisali. Vsebina dogodka bodo tri glavne tematike podjetja:

  • varnost
  • inkluzivnost
  • okolje

Renault je veliko pozornosti požel že z najavama o obuditvah dveh legend. Tako bo prispela Katrca v novi podobi in predelana Petka oziroma Renault 5.

VIRRenault
Prejšnji članekKaj je lovilec olj, kako deluje in kje je obvezen?
Naslednji članekToplotna izolacija – kdaj jo potrebujemo in koliko lahko prihranimo?
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.