Katrca bo dobila novo, večjo in električno podobo

Bo to nova katrca?(vir: TopElectricSUV)
Bo to nova katrca?(vir: TopElectricSUV)

Renault že pridno uresničuje svoje napovedi, ki jih je razkril na začetku leta. Potem, ko je bila takrat glavna novica nova »petka«, pa je zdaj govorica dneva njena predhodnica. Renault 4 oziroma po domače »katrca« bo dobila novo podobo, v javnost pa so že pricurljale prve fotografije o izgledu legendarnega avtomobila.

Nova prihodnost Renaulta in modelov

Renaulution je v polnem zagonu. Strateški načrt francoskega velikana se že pridno uresničuje, tako kot so napovedali na začetku tega leta. Ospredje bo zelena mobilnost, katere paradna konja bosta elektrika in vodik. Avtomobilistični svet je pred meseci največ pozornosti namenil prototipu Renault 5, o kateri smo tudi pisali v prispevku Renault Petka se vrača! Nekaj pozornosti pa je požel tudi nov, a še ne potrjen logotip modela.

Še ne potrjen logotip modela
Še ne potrjen logotip modela

Ker pa je Renault napovedal kar štirinajst novih vozil do leta 2025 pa se je pozornost hitro preusmerila h govoricam. Te so sprožile predvsem fotografije nove katrce, ki jo razvija Renault. Legendarna štirica v liniji francoskega proizvajalca bo doživela popolno preobrazbo. A preden izdamo njen novi izgled, si poglejmo kako je doživela status legende.

Katrca je legenda

Renault 4 je bil njihov odgovor na Citroenovega spačka in Volswagnovega hrošča. Ljudsko vozilo za vsesplošno uporabo, ki je kmalu postalo največji avto hit. Model so izdelovali vse od leta 1961 pa do 1994, med drugim tudi v naši Sloveniji. Najprej so jo pričeli izdelovati v Litostroju (1969), nato pa se je izdelava tri leta kasneje prenesla v novomeški IMV (današnji Revoz). Samo v Sloveniji je bilo izdelanih več kot 575 tisoč katrc, po vsem svetu pa točno 8.135.424 vozil. To uvršča katrco pod vrh najbolj prodajanih modelov vseh časov.

Legendarna katrca
Legendarna katrca

Kako bo videti nova štirica?

Kar pa se tiče nove izvedbe, pa bo vsaj sodeč po informacijah in slikah, precej drugačna od originala. Če je bil original majhno mestno vozilo, ki ni tehtalo več kot 700 kilogramov, bo novi model večji. Govori se, da naj bi bil križanec oziroma »crossover«. V stilu z Renaultovo novo polico pa bo tudi ta električen. Njegovo izdajo bi lahko pričakovali že leta 2023.

Prejšnji članekKakšne so prednosti stropnega ogrevanja in hlajenja?
Naslednji članekTako lahko porabite vodo od kuhanja
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.