Porsche razkril vpogled v nevidene koncepte (galerija)

Avtomobilski gigant Porsche se je odločil, da javnosti ponudi vpogled v svoj arhiv. Na ogled so tako neuresničeni projekti in konceptni avtomobili, ki niso nikoli ugledali luči sveta. Na voljo so projekti, ki so nastali v zadnjih petnajstih letih in niso bili nikoli zaključeni. Pred vami je galerija nekaterih najbolj zanimivih konceptov podjetja Porsche.

»Virtualni svet je prvi korak, a ravno nepričakovane modele je treba doživeti v resnični obliki, da lahko dojamemo, kako majhna, velika ali presenetljiva so njihova proporcionalna razmerja,« je povedal Michael Mauer.

2019 Porsche Vision E

2019 Porsche Vision 920

2018 Porsche Vision Race Service

2018 Porsche Vision Race Service
2018 Porsche Vision Race Service

2019 Porsche Vision 918 RS

2017 Porsche 919

2013 Porsche 917

2012 Porsche 911 Vision Safari

2016 Porsche Vision Turismo

2005 Porche 906

Porsche UNSEEN

Vpogled spremlja tudi izid nove knjige z naslovom Porsche Unseen (Porsche nevideno op. p.), ki nudi vpogled v delo Michaela Mauerja. Podpredsednik oblikovalskega studia in vodja Style Porsche v Weissachu, popelje bralce skozi celoten proces ustvarjanja avtomobila. Skice, nato 3D modeli, glineni modeli v razmerju 1:3 in modeli v naravni velikosti, ki jim sledi še prototip vozila. Vsi avtomobili so tako unikatni in niso izdelani v več primerkih.

Žiga Kastelic

SEO urednik

VIRPorsche
Prejšnji članekBiden in Harris v boju proti podnebnim spremembam
Naslednji članekNovi Lamborghini Huracan STO tudi s pomočjo Akrapoviča
Žiga Kastelic

SEO urednik

1 komentar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.